Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify
Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.
-
Egyébként annyira ki van hegyezve egymás ölésére és kifosztására a játék, hogy minden szerveren beszophatod, kifosztanak, átvernek vagy leölnek.
Jelen állapotokon nem tudom mivel lehetne változtatni, talán egy King of the Hill móddal, hiszen kb. erről van szó. Léteznek a központi helyek ahol sok a loot. (antennák, erőmű, gömb, katonai bázis, reptér stb...) Ezek elhelyezkednek a pályán valamilyen sűrűségben. Ezekre a területekre nem engedném az építést a tágabb körzetükbe. De legalábbis a kisajátításokat és matracok lepakolását. Léteznének szigetcsoportok vagy elkülönült részek ahol frakciók lennének és elején kiválasztod melyikhez szeretnél tartozni. Ezek a frakciók próbálnák elfoglalni az értékes területeket és ott gyilkolnák egymást. Esetleg saját területüket védenék. Mert a probléma az, hogy egyedüli játékosként nehezen tudsz a saját szinteden is eredményt elérni. Építesz egy kétszintes házat küzdések árán és pár bunkó szomszédod kitalálja, hogy legyilkol, csak mert fénylett a kezedben egy acél csákány vagy mert páncél volt rajtad. Esetleg azért öl le, mert az ő házához közel vágtál ki egy fát. Ez nonszensz! Ha lennének kinevezett terültetek ahol egy-egy csoport tagjai "uralkodnak" akkor ott nem tudnának a szomszédok leölni, csak a betörő egyéb frakcióktól kellene védeni magadat, de azt nem egyedül kellene tenned, hiszen a szigeten vagy az adott területen lakók egységes érdeke lenne ez.
Úgy lehetne még megfűszerezni ezt a történetet, hogy egyes területeknek lenne egyedi ásványkincse ami csak arra jellemző. Máshol is megtalálható, de csekély mértékben. Így érdeke lenne a másik oldalnak betörni rablóhadjáratokra, mert pl egyik biom erdős a másik állatokkal van teli a harmadik sok ércet tartalmaz a negyedik ként stb...
Bocs, hogy bő lére eresztettem, de egy ilyen rendszer szerintem egészen működőképes lenne.
Ja az egyes frakción belül lehetnének szakmák melyekre lehetne xp felhasználással specializálódni. Pl. orvos, állattartó, kutató, fegyverkovács, harcos stb... :)