1573

11788072641442253059

Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify

Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.

• Ironman2
    Amúgy most 7 euro a játék ha valakit érdekel,nagyon megéri
  • Ironman2
    Rocco,a Rust off linket kitörlheted,már nem foglalkozom warezzal,töröltettem nem olyan rég az összes warez topikomat.Már kizárólag eredeti játékokkal vagyok itt sg-n
  • Ironman2
    Szép kis patch jött!!
  • Random_
    Tegnap az Opty-n töltöttem pár órát. Egy ajtó nélküli házam volt és a hegy oldalában a sziklákon aludtam közel két frekventált ponthoz.
    Legnagyobb meglepetésemre nem öltek meg és nem raboltak ki a házam se sajátították ki. Gondolom nem volt feltűnő helyen, meg
    a falai is elég bénák voltak, ajtó se volt rajta.

Ezután elkezdtem követ fejteni és azonnal bekaptam egy nyilat, de szerencsére béna volt a támadó, mert életben maradtam és egyértelműen támadó szándéknak tituláltam azt, hogy kőfejtés közben meglőnek, így én is elővettem a fegyverem. Mire az első lövést megejtettem még lőtt felém hármat. Szóval a támadó szándék elég megalapozott. Sikerült megsebesítenem, de közbe előjött a haverja is és így már ketten próbáltak semlegesíteni. Szerencsére sikerült nekem felülkerekednem és egyik srácot kétszer eltaláltam és meghalt a másik egy lövésem után elvérzett kis kergetőzés során. Az értékes dolgokat lenyúltam tőlük és folytattam a bányászatot és építést. Az egyik srác visszatért és ismét jött egy adok kapok, de ez alkalommal is sikerült leszednem. Ezután békében hagytak és elég sokáig építkeztem. Egyik éjszaka pont a legrosszabb pillanatban mikor ajtót cseréltem a házamon jött egy srác beöltözve fegyverrel. Egyezményesen ugráltunk és békében hagytuk egymást. Szóval én alapvetően elégedett vagyok a rendszerrel. Megvan bennem a félelem, hogy kinyírnak szó nélkül, de azért nem mindenki egyértelműen támadó.
  • Rocco27
    Peace and fuck. Ismertem, bár ne mentünk volna fel oda...baráti társaság 10-12 fő többször kiismerte azt is. Gondolom csődbe mentek pár hónap után, mivel állandóan laggolt, adminvisszaélések is voltak szerintünk, stb.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.02.11. 19:14:07
  • jimcat
    sziasztok!
    volt egy szerver valami Peace volt a nevében nem tudjátok mi lett vele?
  • Rocco27
    A Rustban lehet PvE szervert találni szerintem, csak dög unalom, mivel semmi PvE tartalom nincs a játékban.

Ami esetleg feldobhatja a PvE játékot az max. a roleplay szever. Azt hiszem van is egy ilyen új magyar szerver. Link: World of Lara
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.02.11. 15:54:38
  • Ironman2
    Ja én is úgy vagyok vele.

szerk.egyébként az optyn egyből lőnek rád (végül is ilyen a játék),csak éppen nem tudtam elmenni az adott bázis mellett se jobbra,se balra,mert szikla volt,kénytelen voltam visszafordulni.Ja hogy egy erőmüvet védtek.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.11. 13:41:39
  • BarneyK
    Én is így vagyok vele, jó lenne egy békés (PvE-ish) hely, ahol co-op lehetne játszani. Csak sajnos mindenhol vannak trollok és grieferek. :/
  • Ironman2
    Hú ez az Opty tele van 12-14 éves gyerekekkel,hogy ráérnek este rustozni tanulás helyett!
  • Random_
    Nekem kilistázta és voltam benn egy kicsit letelepedtem, de még annyira nem tudom maradok-e.
    Most szerverek között ingázok, nem tudom eldönteni hová lépjek be. Jó lenne lecövekelni egy helyen végre.
  • Norbertboy
    london staging. szerveren játszunk.
  • Norbertboy
    Megbeszélem a többiekkel.
  • Ironman2
    Melyiken voltál?
  • Rocco27
    Norbi, gyertek ide: M0on.eu Rust szerver
  • Norbertboy
    Sajnos mi is csalók áldozatává váltunk. A 4. szintet robbantották be. :( Micsoda emberek vannak... csak csalással tudnak érvényesülni!
  • BarneyK
    Én is felléptem volna az Opty-ra, csak a szerver-listában nem láttam, a kedvencekhez hozzáadva viszont azt írja, hogy not responding.. :/
  • Ironman2
    Steamen Ironman72 vagyok felvehetnél akkor
  • toocha
    felléptem.
  • toocha
    megpróbálom! THX
  • Ironman2
    Gyere az Optyra most ott vagyok
  • Random_
    Ganklandon játszottam tegnap egy kicsit, Mályki ott telepedett le és benéztem. Málykit pont azok ölték le és rabolták ki akik korábban segítették szóval hosszútávú barátságokat nem lehet kötni.
    http://rust-servers.net/server/58120/

Nekem már van egy házam a Finghoston és ott egyelőre nem bántanak annyira... volt konfliktusom, de jó a tájolása a kecónak. :)
    Lehet amúgy megnézem az Opty-t is...
  • Norbertboy
    Jó ez a játék, így ahogy van! Csapatban könnyebb, de ott több veszteni való is van!

Nem tudom, hogy haltak meg. Volt aki teljesen pucér volt. Egy darabig küzdött aztán kilépet. Békésen aludt a földön, majd meghalt.
  • Random_
    Egyébként annyira ki van hegyezve egymás ölésére és kifosztására a játék, hogy minden szerveren beszophatod, kifosztanak, átvernek vagy leölnek.
    Jelen állapotokon nem tudom mivel lehetne változtatni, talán egy King of the Hill móddal, hiszen kb. erről van szó. Léteznek a központi helyek ahol sok a loot. (antennák, erőmű, gömb, katonai bázis, reptér stb...) Ezek elhelyezkednek a pályán valamilyen sűrűségben. Ezekre a területekre nem engedném az építést a tágabb körzetükbe. De legalábbis a kisajátításokat és matracok lepakolását. Léteznének szigetcsoportok vagy elkülönült részek ahol frakciók lennének és elején kiválasztod melyikhez szeretnél tartozni. Ezek a frakciók próbálnák elfoglalni az értékes területeket és ott gyilkolnák egymást. Esetleg saját területüket védenék. Mert a probléma az, hogy egyedüli játékosként nehezen tudsz a saját szinteden is eredményt elérni. Építesz egy kétszintes házat küzdések árán és pár bunkó szomszédod kitalálja, hogy legyilkol, csak mert fénylett a kezedben egy acél csákány vagy mert páncél volt rajtad. Esetleg azért öl le, mert az ő házához közel vágtál ki egy fát. Ez nonszensz! Ha lennének kinevezett terültetek ahol egy-egy csoport tagjai "uralkodnak" akkor ott nem tudnának a szomszédok leölni, csak a betörő egyéb frakcióktól kellene védeni magadat, de azt nem egyedül kellene tenned, hiszen a szigeten vagy az adott területen lakók egységes érdeke lenne ez.
    Úgy lehetne még megfűszerezni ezt a történetet, hogy egyes területeknek lenne egyedi ásványkincse ami csak arra jellemző. Máshol is megtalálható, de csekély mértékben. Így érdeke lenne a másik oldalnak betörni rablóhadjáratokra, mert pl egyik biom erdős a másik állatokkal van teli a harmadik sok ércet tartalmaz a negyedik ként stb...

Bocs, hogy bő lére eresztettem, de egy ilyen rendszer szerintem egészen működőképes lenne.

Ja az egyes frakción belül lehetnének szakmák melyekre lehetne xp felhasználással specializálódni. Pl. orvos, állattartó, kutató, fegyverkovács, harcos stb... :)
  • Ironman2
    Van még 2 magyar szerver a Finghost mellett,az Opty,és a Gankland,ezekről tud valaki irni valamit?

szerk:közben megtaláltam az Opty-ról az infot:
    https://opty.hu/
    http://rust-servers.net/server/61076/

Ganklandról nincs info
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.02.10. 14:32:38
  • Ironman2
    Mennék én is oda ha van jó PvE szerver,csak nem tudni milyenek vannak.Unofficialban melyi ka normális,vagy inkább hivatalos szerverre,az meg teli van csalókkal
  • toocha
    Tenkjuh :)
  • Ironman2
    Mindenképpen egy pve szervert válassz
  • toocha
    Melyik serveren érdemes kezdeni (ahol nem noobozzák egyből a kezdőket)?
  • Ironman2
    A reign of kings is ilyen,elfognak aztán ketrecben maradsz amig éhen nem halsz,vagy fel nem akasztanak nyilvánosan,ráadásul van egy éles kő amivel el lehet vágni a kötelet mikor húznak,csak nem tudtam használni egyszerüen,pedig nálam volt a kő.:) Az ARK-ba is berakják most sorra ezeket az eszközöket.Mennyi szadista ember él a világon.DDD Egyébként a Reign of kings a legszadistább játék idáig amit láttam,és tapasztaltam,ott össze is vesztem pár emberrel,pedig jó kis játéknak indul az elején,aztán később tapasztalod a véres valóságot
  • Ironman2
    DDDDDDDD

Ez egy jótanács volt!!
  • Rocco27
    Én is erre gondoltam, kinek van kedve ketrecben rabként tovább folytatni? Én is megölném magam...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.02.10. 12:25:30
  • Random_
    Ne bízz senkiben!
  • toocha
    Sziasztok! Ma kezdem a játékot. Minden tanácsot megköszönök.
  • Random_
    Lehet megölték magukat?

Én egyszer a saját házamba zártam be magam még a legelején és pont volt nálam egy gránát amit meggyújtottam és rácsücsültem. :D
  • Rocco27
    Jut eszembe. Jött az Admin és megnézte a betörést. Megerősítette, hogy ezt nem lehetett volna csalás nélkül kipakolni. Az Admin már intézkedik, mi meg folytathatjuk a játékunkat.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.02.10. 09:02:40
  • Rocco27
  • Norbertboy
    Pár embert becsalogattunk saját börtönünkbe, de valamiért max fél óra múlva meghaltak.

Valaki tudja az okát? Eredeti szerveren játszunk.

Amúgy nagy buli, csalinak van bent pár láda, kohó. :-D Mikor ráeszmél, hogy nincs kiút az mókás :-)
  • Rocco27
    Ez is érdekes hacknek tűnik.

Link: Reddit fórum

Ja amúgy az nem véd meg, hogy átmész alacsony létszámú szerverre, ott is fel fog tűnni csaló előbb utóbb. :-)
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2016.02.09. 14:16:56
  • Rocco27
    Én jelenleg kiégtem és bele is fáradtam. A felszabadult időmet és pénzemnek lesz jobb helye is.
    Sokáig kerestem volna megfelelő partnereket, Adminnak, fejlesztőnek vagy csak csapattagnak, aki aktívan játszik és támogatókat, de nem jött össze újra.
    Az egész játékos világ átalakulás alatt, vagyis már át is alakult. Manapság a streamereké és a youtubosoké a világ. A klánok, csapatok, csapat szerverek, dedikált szerverek, hozzá saját modok, pályák vagyis egyedi kiegészítések, a kedvenc szerverhez ragaszkodás, stb kihalóban van.