Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • akyyy
    gondolkodtam ezen én is, elvileg megoldható. a párbeszédekre újra neki kéne esni a fordítóval, kitalálni valami jó "szkiptet", auto folyamatot, pl excelben, hogy az első oszlop az maga a szöveg ID kódja, a második oszlop maradna angol, a harmadik oszlop szintén angol, amit lefordítana magyarra, és a helyére beilleszteni a magyarra fordítótt szöveget, de olyan formában, hogy a második oszlopban lévőt betenné utánna zárójelben). kissé kusza lenne, meg hosszúak lennének a szövegek, de elvileg meg lehetne oldani.

a gond akkor van, ha egyes szövegek több sorban vannak, sortöréssel (főleg a könyveknél, verseknél van ilyen), de ha jól emlékszem, párbeszédeknél is volt ilyen.

itemeknél, menü feliratoknál már gond lehet, mert bár karakterlimit nincs, azért szükös egy fülnek a mérete az invertoryban, és nem biztos hogy kifér a szöveg. de ezért igyekeztem az itemeket, tárgyaknak a neveit kézzel, saját fordítás alapján csinálni.

párbeszédekkel nem igazán akarok foglalkozni, addig, amig ki nem jön az utolsó dlc, és nem fognak már nagyon hozzányúlni a játékhoz. akkor kéne az egész párbeszédeket újra lefordítani más nyelv alapján, mert ott lehet pontsabban fordít a google fordító (és akkor belerakni a szöveg után az eredeti angolt)

amúgy nem értem, mi a különbség néha a második és harmadik oszlop között, az angolnál is sokszor vannak különbségek.

amúgy úgy lehetne talán a legjobban lefordítani a párbeszédeket, ha többen összejönnénk, és egy karakternek a szövegeit egy személy fordítaná (nyilván nem arra gondolok hogy van összesen 100 karakter, akkor legalább 100 fordító kéne, hanem egy-egy karakternek egy-egy fordító fordítaná a szövegeit, így legalább a fogalmazásuk hasonló lenne.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy hiba van amúgy ezzel az elgondolással, az, hogy amikor végigviszem a játékot, utána már nekem nem igazán van kedvem fordítani, azért is késett ennyit a dlc-k fordítása, mert végigvittem a játékot, fasza volt, jó volt, de elég volt, volt más játék amivel tudtam játszani... rengeteg időt el venne az egész, hogy sokszor végig kéne vinni, ellenőrizni, rendesen lefordítani... ezért mélységesen meghajolok a jelenleg aktív fordítók előtt akik hatalmas kitartással fordítanak jelenleg is, vagy a régebbi minőségi fordítók munkái is...