Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Encore
    Végig játszottam én is, olyan 70 óra körül lett a vége.

Ami tetszett:
    A realista középkori setting, mondjuk emiatt igencsak rétegjáték lett. A hangulat is nagyon átjött, nem is játéknak, hanem tényleg szimulátornak érződik. A fő történeti szál szerintem marha jó lett. Nem a világot kell megmenteni, de van itt minden, összeesküvés, beépülés, jól felépítve. Nagyon élveztem a főszálat, üdítő változatosság a sok világmegmentős játék után.

A karakterek egy része is jól sikerült (mondjuk ezalól pont a főszereplő a kivétel).

Ami semleges:
    Harcrendszer. Belső nézetből nem annyira éreztem jónak, ez inkább működött volna TPS nézedből.
    Bugok egy része. Azért semleges, mert aki szereti az openworld játékokat, azoknak ez már megszokott. A grafikai bugok a műfaj velejárói.
    A karakterünk, az első pár órában idegesített, de aztán megszoktam.

Ami nem tetszett:
    A játék nagyon erőlteti a lopás/zárfeltörés képességeket. Sok mellékküldetésnél azért futottam zsákutcába, mert a karakterem nem lop és nem is képzetem magam a zárfeltörésben.
    Az összetettebb, több szálon is vihető mellékküldetésekbe beletörik a készítők bicskája. Ha elindulsz az egyik szálon, de átugrasz a másikra, majd megint vissza, akkor hajlamos összezavarodni a program és olyan részfeladatokat jelölni a térképen, amelyeket már megoldottam. Hajlamos a teljes bebugzódásra is ilyenkor, szóval nem árt gyakrabban menteni (amennyiben tudsz persze). Olyan is volt, hogy a palival megegyeztem, hogy megementem a nőjét és segít nekem valamiben. Nőt megmentem, pali hálás még pénzt is ad, majd ráirányítom a beszélgetést, hogy akkor segítsen nekem. Erre felháborodik, hogy amíg nem mentem meg a nőjét, addig nem segít. :D

Továbbá a bokrok...vannak bokrok amelyeken nem lehet átmenni, se gyalog, se lóval. Eléggé megtöri az illuziót és értelmetlen, mert megkerülöm, tehát nem pálya vége van, vagy ilyesmi. Erdőben vágtatva rohadtuk idegesítő.

Összességében a hangulat viszi a hátán, na meg persze az is, hogy a saját műfajában egyedülálló, nem nagyon van ilyen realista RPG a piacon. Részemről várom a folytatást, vagy a csapat következő játékát. A witcher is egy kissé dadogós ámde hangulatos első résszel nyitott. :)