tomboy013#9
Sose mondtam, hogy szar az android attól mert folyton a WP pártján állok. Tudom, hogy jó rendszer mert nem véletlenül ekkora a piaci részesedése. DE! Nem vagyunk egyformák! Hogy miért tetszik a WP? Mert 2 és fél éve WP-s telóm van és iszonyatosan stabil és megbízható, egy kezemen meg tudnám számolni hányszor fagyott ki (fagyás is csak a tört óta fordult elő a gyári szofton soha!). Olyan munkát végzek ahol a meló nagy része telefonon zajlik és egyetlen egyszer sem hozott kellemetlen helyzetbe azzal hogy bármi probléma lett volna hívás közben. Nálam az ilyen dolgok nem számítanak hogy mennyire lehet testre szabni, vagy hogy mennyi mindent lehet vele megoldani. Amire nekem elsődlegesen szükségem van az a stabilitás és a megbízhatóság. Az egy másik dolog, hogy szerintem a külleme a legízlésesebb az összes mobiloperációs rendszer között. Egyébként annak idején pont emiatt döntöttem az Omnia 7 mellett. Szerintem maga a telefon is gyönyörűen letisztult. Még a mai napig dicsérik és folyton kérdezik, hogy: "ez Nokia?" Van még 1 fontos szempont egyébként amibe a WP üti a droidot számomra. Az pedig a rezzenéstelen működés. 1-2 szar alkalmazás akad a telefonon amúgy minden egyéb teljesen folyamatos. Nincs sehol egy röccenés. Főnököm máskor megkért, hogy állítsak már be mindent faszául az éppen akkor vásárolt S3-on. 5 percen belül felidegelt a sok apró rezzenés és az vaci új telefon volt. Bár nekem elég fura szemem is van az tény mert a legapróbb akadást észreveszem, de most mit csináljak engem idegesít. Lehet, hogy az iOS jobb alternatíva lenne számomra, csak az is ikonos és szerintem ronda a kezelőfelület, ezért már tuti nem döntenék amellett. Szóval nem akarok támadólag fellépni csak lehet számotokra érthetetlen de engem megnyert magának az MS ezzel az oprendszerrel. Szerintem egyébként nem a Nokia név adja el a WP-s telókat, hiszen mire azok kijöttek a Nokia már fél lábbal a sírba volt a symbian miatt. Akkorra szinte már csak üzleti ügyfelik voltak, magánszemélyeknek simán droidos, iOS-es vagy valamilyen más rendszerrel ellátott telefonjuk volt. A Nokia már akkoriban nem volt nagy húzónév. Az olvasottak alapján ez a személyes véleményem.