• PiszkosFred
    Ezert irom mindig, hogy par expedicioval korabbi a tapasztalatom, mert a mostani expediciot uj karakterrel/mentessel csinaltam, igy nem volt transfer cuccra se szukseg, se lehetosegem.

Talan kettovel ezelotti expediciot csinaltam a normal save-vel, akkor az anomalyn az expedition terminalnal volt copy multitool es copy ship gomb, amivel csinaltal egy-egy masolatot ezekbol (az expedicioban) es at tudtad igy vinni a normal savebe a multitoolt es a hajot, plusz ott volt a gomb, hogy switch back to normal save - vagy valami ilyesmi, amivel egy kattintasra vissza is tert a karaktered az "eredeti" karrierhez es mar tudta is hasznalni a hajot es multit. Aztan ujra megnyomtad a gombot es folytattad az expediciot. Annyiszor valtottal, amennyiszer akartal.

Van egy meg regebbi mentesem, azt eloveszem este es azzal belekezdek a mostani expedicioba es megnezem most mar konkretan, hogy mi valtozott es mennyire, mert tenyleg minden nagyobb patchben jonnek a modositasok az expedicios rendszert illetoen is, igy lehet, hogy amit en tapasztaltam kvazi szuk egy eve, az mar nem aktualis.

Freigther slotokat (bulkhead valami) en leginkabb vagy a foldon talalt lezuhant freighterek "cargo pod" rakomanyainak a fosztogatasaval szoktam szerezni, vagy az ugras utani random civil szallitohajo elleni kaloztamadasokbol, pontosabban a vegen nem veszem meg a hajot, hanem jutalmat kerek inkabb a kapitanytol. Azok kozott majdnem mindig van egy-egy bulkhead.

Plusz a nexuson erdemes mindig szetnezni, vannak olyan missionok, amelyek rewardja ez.

Freightert nem lehet upgradelni, azt csak vagy ingyen kapod az elso kaloztamadas utan, vagy elcsereled (rafizetessel) kreditert kesobb, ha talalsz jobbat.

Nem nagyon szoktam foglalkozni a Freigtherekkel, nyilvan ha van ra lehetoseg, akkor egy S-re erdemes vadaszni, de raktarnak es mozgo bazisnak barmelyik megteszi. Egy S ugrohajtomuve azert tobb ezresre is fejlesztheto, annyi elonye van az alacsonyabb osztalyhoz kepest, plusz nyilvan a slotok szama is nagyobb. De, mivel ugyis mindent a kontenertben tarolsz, igy kvazi eddig nem volt szempont a cargo slotok szama, a tech slotok meg legtobbszor elegek az alacsonyabb osztalyuaknal is.

A fleet statja meg megint olyan, hogy ha sokat foglalkozol a fregattok kuldetesekre valo kuldesevel, akkor egy magas fleet koordinacio nem art, de egyebkent ezt alapbol ugyis modokkal noveled a tech slotban.

Ami nalam szempont szokott lenni elsosorban az a supercharged tech slotok szama, az nagyobb boostot ad, mint az osztaly jelentette kulonbseg. Legtobbszor.