-
Az expediciok lenyege az uj tartalmak megismerese, felfedezese, ez ugy mukodik ugyebar, hogy nullarol kezded es ugy fejlodsz megint.
Volt sok - teljesen ertheto - visszajelzes es felhaborodas amiatt, hogy a tobbszaz oras mentesekkel miert nem lehet ezt csinalni, miert kell mindig uj mentes?
1-2 eve valtoztatott a HG, es most mar minden expedicio elerheto a regi "standard" mentesekkel is.
Az anomalyn van a konzol, ami inditja.
De, hogy az alapfelallas ne valtozzon, minden expedicio elejen, nullarol kell kezdened, itt is.
A csavar annyi a dologban, hogy amig uj karriert kezdesz, eleve nincs semmid, regi mentessel viszont a jatek ideiglenesen(!) atrak egy masik dimenzioba, nevezzuk igy, ahol szinten nem lesz semmid, de a karaktered megmarad. Kvazi klonoz teged. Annyi konnyites van, hogy az Anomalyn van egy tarolo/locker, abba rakhatsz cuccokat, azokat viheted magaddal a masik "dimenzioba", megkonnyitve az eletet odaat az expedicioban. Ez lehet fegyver, hajo, stb. Ami fontos, hogy ezt az expedicio soran csak akkor tudod elerni, amikor a sztoriban ujra elersz az Anomalyra, vagyis csak a tutorial utan tudod atvenni ezeket a magaddal hozott cuccokat, szinten a tarolobol.
Aztan szepen megcsinalod az expedicios feladatokat, fazisokat, begyujtod a jutalmakat, es amikor vegzel, akkor amit vissza akarsz vinni a valodi dimenzioba, azokat berakod a taroloba, majd a normal karaktereddel kiveszed.
A tarolon keresztul oda-vissza pakolas naniteba kerul, igy azt erdemes gyujteni.
Expediciot a normal mentessel csak a rewardok miatt csinalunk, a tartos rewardok miatt (exp. vegi hajo, berendezes, titulus, ilyesmik), emiatt nagyon fejleszteni a klonodat, azok cuccait felesleges, erdemes azokat megtartani es majd amikor visszatersz a valodi menteshez, a lockeren keresztul magaddal vinni es majd akkor hasznalni. De, ha akarod es talalsz egy jo multitoolt egy jo hajot, stb. azokra is kolthetsz, ezeket magaddal tudod majd vinni.
Ami meg erdekesseg, hogy a "main save/karrier" es az "expedicios save/karrier" kozott barmikor tudsz oda-vissza valtani az Anomalyn (ilyenkor cuccot nem tudsz vinni oda-vissza, az csak az elejen es a legvegen lehetseges), nem egyiranyu az ut, vagyis nem csak a vegen tudsz visszajonni, hanem amikor akarsz.
Amikor vege az expedicionak, eldontotted, hogy mit viszel magaddal/tartasz meg, akkor azokat berakod a lockerbe majd kesz. A tobbi cuccodat (hatrahagyott hajokat, nyersanyagokat, techeket, barmit) a jatek atkonvertalja fizetoeszkozokke, nanite, quicksilver, stb. javakat kapsz ertuk. Amit meg magaddal vittel, azokat kiveszed, bekerul az inventorydba es az csinalsz vele onnantol, amit akarsz.
Hat, nem tudom mennyire ertheto igy, de remelem azert fogyaszthato a dolog. :)
En nagyjabol a premier ota jatszok, picit meguntam par eve, de minden expediciora visszaterek, de azokat en uj mentessel szoktam vegigcsinalni a poen es a kihivas kedveert. Ha olyan az exp. vegi reward, akkor mindezek utan vegigszaladok a main save-vel is, akkor mar sokkal konnyebb es tudom, esetleg mit kell vinnem magammal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.12. 16:59:27