• RJoco
    Igen, azt olvastam máshol, hogy van aki szerint ez csak a végén igazán jó, mikor már amúgy minden megvan és nem tudja az ember mire elherdálni a pénzt. Ami hatalmas nagy kár a kezdő, közép-haladó játékosoknak, mert ennek a funkciónak túl sok értelme így nincs.
    Hacsak nem az, hogy valahol az elején összerak egy hajót és azzal halad tovább, így az lesz kihasználva, fejlesztve míg más játékosoknál már túl sok értelme nem biztos, hogy lesz. A "kezdő" játékosnak viszont lesz egy szép története a hajójával.

Most nem voltam rest és elkezdtem egy táblázatot csinálni. Sajnos az alkatrészek elég korlátozottak, így csak 4 variációm van, de egy dolgot eddig jól mutat. Van olyan variáció, ahol se a statok, se a slotok nem kiemelkedőek. Utóbbi bővíthető, elöbbi esetén meg...
    Az is feltűnt, hogy a pajzs úgy lesz erősebb, hogy kap egy bővítő modult. Legalábbis nekem ez jött le. Ellenben a másik 3 paraméternél nem tapasztaltam, hogy kapna bővítést, lehet, hogy inkább arra kellene rámenni. Szerintem ezt is fogom tenni.

Az állomás kiválasztásánál a rendszer elég meghatározó. A faj és konfliktus talán nem.
    De az, hogy mivel foglalkoznak, szerintem ugyanúgy számít, mint, hogy mennyire gazdagok.

A Solar hajós alkatrészeimből a legjobb ami kihozható, az egy Tier 2 közepe, 30/18 cargo/tech slot-tal.

És akkor a csavarok:
    Virágzó épitőipari rendszerben 2 variációban kapom az említett Tier 2-t és az egyik variációnál a pajzs átlag környékének mondható, bár inkább a teteje, míg a másik 3 szépen kiemelkedik.
    Egy Elégséges épitőipari rendszerben szintén 2 variációban van Tier 2, ebből az egyik variáció ugyan az, mint a virágzó rendszerben. A statok nem annyira jók.
    A matematikai rendszerben egyes statok emelkednek ki nagyon a többihez képest. A Tier osztály a 2-esbe tartozik, de nem mindig éri el a közepét.
    Kereskedelmi rendszer esetén a gazdagban nem kaptam 30/18-at, míg az Ígéretes és Kényelmes besorolásúban volt 1-1. A statok egész jók, nem kiemelkedőek.

Aztán még jártam itt-ott, de mindenre most nem térek ki. Lehet egyszerűbb lenne a táblázatot megnézni.
    Mivel magyarítással játszom így bocsi, hogy nem angol kifejezéseket használok. Ilyenkor ez elég zavaró. Ezért sem szeretek magyarítással játszani, de itt kell az egyes feladatok helyes megoldása miatt.

Egyelőre még nem tudom, hogy gyűjtögessek pénzt és vegyek még pár solar hajót, hátha Tier 3-ba is be tudnék csúszni, vagy elégedjek meg ezzel és válasszam az egyik verziót. A 3 jó stat-os mondjuk éppen még tetszik is. Azon legalább a tervezett test van.
    Szárnyból viszont rengeteg van és ami igazán tetszene, az lehet, hogy nem is lenne jó. Sajnos azon volt az a vitorla, ami kellett. Így pl. a vitorla is biztos befolyásolja a Tier-t. És mivel abból a legkisebbet tettem fel így tuti lejjebb húzza.

Majd még arra leszek kíváncsi, hogy egy játék újraindítást követően megmaradnak e ezek az értékek vagy változni fognak.

Hülye fejemmel eddig figyeltem a stat csúszkákat a jobb felső sarokban, hogy akkor nyomjak rá, amikor jónak ítélem. Csakhogy az baromira nem számít, egyszerűen csak egy animáció. Értelmetlen, megtévesztő. Ennyi erővel ki is írhatták volna a tényleges értékeket, hogy ne kelljen ennyit klikkelgetni.

Az is kiderült a számomra, hogy ez a hajóépítősdi épp csak most lesz 1 éves. Így lehet, hogy valamikor később talán jobbá teszik az új játékosok számára.