-
Ruha/Exosuit bovitest minden esetben kapsz nagyon olcsoert/ingyen, amikor uj rendszerbe utazol es ott bedokkolsz egy allomason (ami nincs szetlove es nem kalozoke, bar lehet, hogy ott is, fejbol meg nem mondom mar, oda inkabb csempeszkedni jarok). Ha gyorsan tul akarsz ezen esni,akkor ugorj be a hajodba, menj random rendszerekbe, dokkolj, bovits, kovetkezo rendszer. Kozben meg az is lehet, hogy te fedezed fel azt a rendszert (par billio van a jatekban, az ujpatch ota meg plane), igy azt akar at is nevezheted es megorokitheted az utokornak. Ha vegeztel, irany az allomason a teleport kapu, ugorj vissza egy "korabbi allomasra" (recently visited vagy already visited, ilyesmi), es hopp, folytatod a kalandokat ott, ahol jartal korabban.
Chartokat en mindig egy-egy uj bolygon leszallva lovom el, bolygonkent max 1-2 darabot.
Mentesi terminal helyett a kis lerakhato mobil terminal is jo, az anyahajodra rakd le az epitesi teruleten/legi bazisod bejaratanal es kesz is. Vagy vidd magaddal (1 helyet foglal) es amikor olyan szituhoz ersz, akkor lerakod (epito menubol) mentesz, majd visszaveszed. Olyan, mint a portable refiner.
Penznel en mindig regeszkedek. Keresek egy bolygot, ahol van salvageable scrap vagy bones, es lehetoleg nincs sentinel aktivitas, leszallok, es telepakolom a hajot 500k-tol tobb millios kinccsel, amit eladok vagy az anyahajom terminaljan, vagy az adott rendszer urallomasan. Egy este alatt ossze lehet szedni jo sok misit. Sokat persze nem er, de a jobban kinezo npc hajokat igy meg tudod venni egy-egy modul/skin miatt, illetve en a galactic terminalokon szoktam "banyaszni", vagyis egy ido utan inkabb mindig felvasarlom az osszes nyersanyagot a GT-bol es felrakom az anyahajo rakterebe, mint sem a mining laserrel boklasszak, mert mondjuk kell 200 cobalt :)
Nyilvan a ritka nyersanyagok nem erhetoek el a GT-ben, igy azokat tovabbra is grindelni kell.
Apropo banyaszat, sok-sok szaz ora jatek utan a napokban jottem ra, hogy a mining laser fokuszat is lehet allitani, mint a terran manipulatornak, igy ha kicsi a fokusz, akkor lassabban banyaszol de nagyobb mennyiseget, mig ha nagy a szorasa, akkor gyorsabban, de kevesebbet. Ritka erceknel erdemes odaszanni azt az idot, 100 egyseg / 2 perc helyett szerzel 500 egyseget/5 perc alatt.
Epitesi bug meg nem jott meg elo nalam, bar az ketsegtelen, hogy neha besokall a jatek, akkor egy save+restart mindig segit. Megmondom oszinten, nagyon egyszeru bazisokat szoktam a felszinen epiteni, en jobb szeretem az anyahajot/freightert beepiteni, az ugyis jon velem mindig (ha hivom). Ha pedig valami speci foldi eszkozre van szukseg, a teleport kapun elugrok valaki bazisara, aztan ott megcsinalom.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.20. 18:15:16