QBYTW0tvAwMDBVxLFAVR
  • Gabo
    #3224
    Ha már a freighter és a flottád kezd alakulni, a következő dolog ami igen hasznosnak fog bizonyulni, az egy curious deposit farm. Ha valamelyik bolygó felszínén curious depositba botlasz, akkor közvetlenül annak a közelébe építs egy bázist. (Vagy ha az most még problémás, legalább egy jeladóval jelöld meg, hogy vissza tudj térni oda később.)
    Ha a curious deposit bogyókat elkezded bányászlézerrel bökdösni, runaway mold-ot fogsz kapni. Amit ha bepakolsz egy finomítóba nanitot nyerhetsz ki belőle. A bogyók minden alkalommal újratermelődnek, amikor elhagyod a felszínt vagy elteleportálsz a bázisról. Amikor rálősz valamelyik bogyóra el fog gurulni. Szóval valami falat, kerítést érdemes a terület köré, a lejtés irányába felhúzni.
    A fentiekből adódik, hogy mire lesz szükséged ezen a bázisodon ahhoz, hogy ipari mennyiségben tudj nanitot termelni. 3-4 finomítóra, teleportra, esetleg egy raktárra, és persze energia ellátásra mindezekhez. Amint ezek megvannak már csak idő befektetés kérdése, hogy hány ezer nanitot akarsz magadnak termelni.

    Nekem némileg mázlim volt, mert az a bolygó ahol ráleltem a bogyókra extrém viharos vulkanikus bolygó, így még rendszeres storm crystal gyűjtögetésre is alkalmas. Ezért egy exocraft platformot is telepítettem, hogy a tűzviharokat könnyebb legyen átvészelni a kristályok begyűjtése közben.