• CairoJack
    #3
    No, ezek jó hírek.

    Alapvetően támogatom a cikkben felvázoltakat, de azért volna itt pár dolog szvsz.

    Szerintem egyelőre még nem áll készen se az ipar, se az emberek egy teljesen egységes OS-re . Mondjuk nem is értem, miért kéne 24/7-ben egy teljes értékű asztali Windowst futtatni egy telefonon, amin az esetek 99%-ában telefonálunk, netezünk, és zenét hallgatunk. Erőforrás pazarlásnak tűnik.
    Így jelenleg szerintem két felé kell bontani a dolgokat, és külön-külön kellene rá gyúrnia az MS-nek.

    Az első pillér a telefon/mobil eszközök.
    A WP alapvetően egy jó OS telefonra, csak a személyre szabhatóságát kell erősíteni, és a beállítási lehetőségek számár növelni. Ha az emberek kapnának egy jól testre szabható, magas funkcionalitással (pl telefonban alap lenne szerinte egy értesítési center) bíró OS-t, ott meg is lenne oldva a probléma.

    Az RT-t le kell lőni, ez nem kérdés, hogy abból felhasználnak-e valamit a WP-s vonalon, az az ő dolguk, nem érdekel.

    És most jön a legfontosabb. A normális Windows. Itt azt kell elérni, hogy egyszerre legyen jól használható asztali gépen, és táblán is, mert a W8 mind a két felületen botrány vacak.

    Szerintem fontos lenne, hogy átlagpista bácsi, ha felrakja a Win 9-et az asztali gépére, a jól bevált Win7-es látkép fogadja, asztallal, tálcával, start menüvel. A minialkalmazások helyét átvehetik az élő csempék, és a Modern UI-t csak kifejezett kívánságra láthatná az ember. Pl úgy, hogy a start menüben lenne egy külön ikon, ami oda visz. Ennyi.
    Tableten meg be lehetne állítani, hogy azonnal a Modern felületre bootoljon (bár meg kell ott oldani a natív fájlkezelést, és a parancsikonok lehetőségét.

    Valahogy így képzelem el: