Kb 6 óra játék után meg tudom erősíteni a "teleportáló idegen" problémát. Nem úgy teleportál, hogy a semmiből ott van, mert azt azért 99%-ban jól lehet követni a mozgásérzékelőn, hanem hogy konkrétan mindenhol ott van vagy ott lehet. Leírom spoilermentesen, hogy érthető legyen. Az egyik helyen egy kompállomásról megyek egy másik kompállomásra, közben egy tranzitállomáson keresztül. Az első beszállásnál ott az alien, elbújok, bemegyek a kompba, továbbmegyek a tranzitra: mire kiszállok, ott is ott van. WTF? Hogyan? Pláne ilyen gyorsan? Azt még megeszem, hogy két szoba között átmegy a szellőzőn meg minden, de két torony között, amit nem is lehet, csak komppal megközelíteni, oda hogy ér már oda gyorsabban, mint a komp? Nyilvánvaló, hogy a pályarészeken mindenhol van egy százalékos random generátor, hogy épp arra jár-e az alien és ha bejön, akkor tökmindegy, hogy az előbb még teljesen máshol volt, ott lesz. Ez szerintem logikátlan.
Máshol meg sunnyogok alien elől árnyékban, bemegyek egy kódzáras ajtón, másik oldalon manuálisan bezárom, belépek egy szobába és már bújhatok is el, mert 3 mp alatt ideért az alien és átment a bezárt ajtón v talált szellőzőt. Engem nem hallott meg, csak érzékelte a program, hogy átértem a pálya másik részére, ezért "áthozta" az alient is. Előtte egy órát rejtőzhetünk az asztal alatt, akkor se megy át a lezárt részre. De akkor a fenének tudom lezárni az ajtót magam után, ha mindenképp bejön, akármit csinálok???