Macropus Rufus#82
"Ez konkrétan nem igaz. A mérések azt mutatják, hogy minden galaxis távolodik mindegyiktől. "
ebből úgy tűnik, hogy mindent tudunk már, hiszen bárhonnan is mérjük ezt kapjuk. Pedig nem. Csak a Földről illetve a Föld közelében végrehajtott méréseink igazolják ezt. Mi a robbanásban vagyunk, és ezt látjuk. Ez az amit biztosan állíthatuk, de már azt sem állíthatjuk, hogy ez a robbanás az ismert univerzumot hozta létre, vagy csak egy irgalmatlan robbanás lökéshulláma mögött vagyunk és ezt látjuk. Igazolva nincs, hogy az ősrobbanás előtt, tehát monjduk innen 30milliárd fényévre, bármi is lenne, vagy nem lenne. Elvileg nem lehetne, ha igaz a robbanás teória.
" Természeesen vannak kivételek, de túlnyomó többségben tágulás van."
természetesen, ilyen sem lehetne. Ha van az a bizonyos sötét anyag, ami tágúl ráadásúl gyorsúlva, és ez miatt tágúl az univrezumunk is, akkor természetesen nem közelíthetnek egymáshoz galaxisok. Hiszen a kösztük lévő anyag is tágúl. (sőt a galaxisokban lévő bolygók/csillagok/stb közt is tágúl) Ráadásúl egységesen mindehol. Ha még is közeledik, akkor annyit már tudhatunk a sötét anyagról, hogy összenyomható, akármiből is van... Ilyen kijelentést meg nem tettek még.
"A ősrobbanást pedig minden valamirevaló csillagász vagy fizikus elfogadja, de nem azért mert ez a divat, hanem azért, mert minden megfigyelés erre mutat."
ami a Föld szemszögéből történő megfigyelés.
Ha körülöttem felrobban valami és én élve maradok, akkor azt fogom látni, hogy hozzám képest minden távolodik, sőt az épület darabjai egymáshoz képest is távolodnak, egy gömb felületén. Ez a gömb a lökéshullám, ami optimális esetben gömb. (a földi légkör miatt itt nem annyira, de azért simán láthato sok videón a félgömb alaban terjedő lökéshullám) Namost én mint megfigyelő mivel én csak a lökéshullám mögötti rész tátom, ezért kijelentem, hogy a robbanás elött nem volt semmi, és amit látok (törmelékek, széteset ház stb.) azt a lökés hullám hozta létre. Ez utóbbiban nem tévedek. De ugye azt nem jelenthetem ki, hogy 400m-rel arrébb sincs semmi, hiszen nem is látom.
Véleményem szerint az ősrobbanás egy lokális bumm volt, és nincs köze az unvirezum kialakulásához.