halgatyó#69
A cikk érdekes. A hozzászólásokon elhűltem. Annak ellenére, hogy az utóbbi években gyakran lehet tapasztalni a tudománnyal szembeni ellenséges álláspont terjedését. (különös módon, a horoszkópokkal szemben nem tapasztalható hasonló ellenszenv, továbbá a piramisjátékok és egyéb tömeges átverések is egyre több áldozatot szednek... nem véletlen). Mindezt én általános hanyatlási jelenségnek tartom. Sajons. Ennek okai vizsgálhatók, de messzire vezetnek.
Próbáljunk meg a "kályhától elindulni". A tudomány többszáz éves fejlődésének korábbi szakaszai a itt hozzáböfögő tudományellenes figurák számára is -- remélhetőleg -- áttekinthetőek.
Mert a tudomány KEZDETEKTŐL FOGVA megfigyeléseken alapult, és a megfigyelt ismeretek számokkal történő leírásán, rendszerezésén. Ilyen megfigyelések milliószámra akadtak, nem is tudom, mit próbáljak példaként kiragadni.
Ezeken a megfigyeléseken majd tudatos kisérleteken és számításokon alapul minden technikai eszköz, amely minket körülvesz.
A tudományellenesektől megkérdezném: azt értem, hogy minden hülyeség, amit nem ti mondotok. De akkor valamit mondjatok, ami szerintetek ÚGY VAN! Nem azt, hogy mi nincs úgy! Ha tagadjátok a tudomány eredményeit, akkor írjátok le, hogy mi az igazság.
Érdeklődéssel nézném meg például az TI TUDOMÁNYOTOK alapján készített számítógépet, mobiltelefont, radart, benzinmotort, dieselmotort, 750 kV-os transzformátort, MR, CT, PET vizsgálót, vagy akármit!