Macropus Rufus#196
"Nem. Pontosan azért dőlt meg az a világkép, mert aki értett a geometriához, az bebizonyította, hogy a csillagok mozgása pontosan azt mutatja, hogy kibaszottul nem a Föld a világ közepe..."
ha jól emléxem én is ezt írtam. Elsőnek látták.Az lett a dogma. Aztán érdekelt valakit, hogy miképpen is van ez. ÉS már dőlt is a dogma. De elsősszőr LÁTTÁK és mérték meg ilyesmi. Geometria te okoska? Gemoetria???? Vaze, hamarabb látták a mozgást, mint hogy lett volna geometria... A mozgást hamarabb leíerták, tehát megint csak az marad, hogy minden körülöttünk kering, aztán később bebizonyították, hogy nem. De a megfigyelés az a körülöttünk volt.
"Az nem tudomány, ami nem bizonyítható és bizonyítékon alapuló hipotézis vagy következtetés. "
tudommal bebizonyították, hogy Jupiter méretű bolygük CSAK gázorjások lehetnek.
mefgiyeléssel, és számokkal. Akkor hol hibáztak?
"Röviden. Francokat..."
szerintem meg hamarabb látták a mozgásokat mint, ahhogy egyáltalán kialakúlt volna az egyház. Logikusan gondolt végi. Mi volt elöbb: a megfgiyelés vagy az egyház.
"Tudományos megközelítéssel dolgozom, ami szimplán lehetővé teszem azt, hogy a magadfajta áltudományos baromságokat felböfögő téveszméket terjesztőket felismerjem. "
Figyuka: amiért személyeskedsz, még nem leszel okosabb, és igazad sem lesz.
A tudományos megközelítéseden meg csak röhögni lehet.
"Kisfiam, nekem van olyan referneciám más téren, ami képes megvilágtani azt, hogy mennyire koherensen gondolkodom. Neked mid van a pofázáson kívül...?"
koherensen mi? Meg monokromatikusan nem? Mert az látszik, hogy eléggé egysíkuan gondokozol, mindenki hülye aki mást mond. Ennyi. Tudod nem lennék meglepve, hogy ha találnék olyan hozzászólást tőled, amiben hasonló vehemenciával véded azt a tényt, hogy Jupiter méretű v. nagyobb égítest csak gázórjás lehet. Egyáltalán nem lennék meglepve... Nézd mivel nincs csillagász ismereted ezért referenciád ami van pontosan nullát ér ezen a topicon. Akár csak az én végzetségem, okleveleim és társai.
Ezért írtam lejjebb, hogy itt egy csillagász oszthajta az észt, de te speciel nem. Max. véleményed lehet, meg másnak is. De te úgy viselkedsz mindha a kezedben lenne az igazság jogara.