Macropus Rufus#183
"A tudomány mindig a megfigyelésekből dolgozott, ez a bajod? Lehet hinni a nagyszakállúban is..."
honna tudod, hogy szakálas? :o Elvileg akár nő is lehet... ;)
amúgy miből gondolod, hogy hívő vagyok? :o
"És egyébként az új megfigyelések fényében a tudomány mindig változtatta az álláspontját, tehát képes tanulni, alkalmazkodni. Amikor nem akkor többnyire nem a tudomány hanem az egyház üldözte az ellent mondókat... ezt nevezik epic fail-nek..."
nem a változtatással van gond! Hanem azzal, hogy addíg az volt a tény, és mindeki hülye aki mást mond. Ha jól tudom a cikkben szereplő bolygó nem létezhet. Ergo: mindeki hülye volt aki esetleg azt állította, hogy amiért mi még nem találtunk ilyet ez nem zárja ki valaminek a nemlétét v. létét. Most, hogy van ilyen bolygó megy a sunynogás. Hmmm... nem jók a modelleink. Meg több model lehet. Basszus, nem az a törekvésük, hogy egységes képlettel tudják leírni a világegyetem működését, és már most ott tartunk, hogy legalább 2 fajta elmélet van egy teürletre. Az egyik szerint nem lehet egkora a másik szerint meg lehet. Nem érzed a sántikálást? Ezek nem tudományos dolgok, ezek a megfigyelésből levont tippek. Ami nem baj, de akkor én is hadd tippelgessek anélkűl, hogy valaki szeméyeskedne velem, vagy csak simán kicsinálnak tudományos körökben. (aztán mikor igazam lesz esetleg, akkor meg a sunynosgás, de nylívános bocsánatkérés, kb. olyan vehemenciával mint amivel kicsináltak nem lesz. Soha nem is volt)
Tudommal régen a kor agyai pont, hogy a papok voltak. Nekik volt lehetőségük, tanúlni, megfigyleni stb. Aztán ezt ráerőltették a népre, és mindekit kiátkoztat aki mást mondott. Ezek akor egyben tudósok és papok is voltak. Mostanában ezt már konrétan a tudomány végzi. Emlékezzél vissza amikor egy csapat bejelentette a hidegfúziót. Kicsinálták őket a melegfúzió hívei. Igaz, nem volt stabil és megismételhető a folyamat, de még arra sem vették a fáradságot, hogy utánna nézzenek. Most ott tart a tudmány, hogy már tényként kezelik, a hidegfúzió létét, de mivel a melegfúzió több zsét kap, ezért azzal foglakoznak.
Soroljam? A kor nagy tudósai (akik nem papok voltak ellentében az állításoddal) kijelentették, hogy a vonat nem fog elindúlni, mert a fém a fémen nagyon csúszik. :) Most ezen nevetünk, mint ahhogy azon is, hogy a kor akkori nagyjai kijelentették, hogy 100km/h felett egészségkárosodás éri a szervezetet. Ezek sem papok voltak. Ugye levegőnél nehezebb tárgy nem tud repűlni. Ezek sem papok voltak.
A kor nagy tudósai kijelentették, hogy a vizeletet csak az életerő tudja létrehozni. Aztán egy ipse létrehozta mesterségesen. Lehetne végtelenségig sorolni a tudomány tévedéseit. Tele van velük a történelem. Még is, ha valaki mást állít mint a kor bevett dogmái akkor kiátkozás a jutalma. A mai napig!
Ua. pl. Steve Hawking fekete lukakról szóló elméletét ő maga vagy 2x módosította. Pl., hogy nem lép ki belőle semmi, aztán meg még is. Megfigyelés tudom, de őt is sokan kérdőjelezétk anno meg, de mivel ő a Hawking ezért ki is vagy te? És már el is volt intézve a válasz. Most meg ő állítja azt amit akkor erősen tagadot. Megfigyelésből levont tény. Ez csinálja a tudomány. Alátámasztva nincs. Csak egy másik megfigyelésből levont ténnyel. Ami egy olyan számoláson alapúl amit szintén egy elméletre alapoztak. Elméletre épített fikcók sorozata a csillagászat. Ami néha bejön, akkor jó fejek vagyunk, ha nem jönn be, akkor meg ilyen a tudomány. Tippek. De ha más mer tippelni az kókler.
kb. mint a gyerekek.
"ezt nevezik epic fail-nek"
Szoval ez nem is epic fail, hanem face plant a részedről. :p