• Macropus Rufus
    "Mindkettő ugyanazt okozza, az alkalmazkodó marad életben és az alkalmazkodás során megváltozik. "
    csakhogy, az egyiket mesterséges okok gerjesztették a másikat meg a természetes kiválasztódás, tehát nem a helyzetnek legmegfelelőbb maradt életbe, hanem az akit az ember életbe tartott ami az ember nélkűl elpusztúl (bár ha ígynézem az élősködők is ilyenek). Szerintem ez nem evolúció. De legyen neked igazad: az ember beleszólt a természetes evolúcióba, létrehozott valamit ami csak az ő környezetében életképes.

A kenguru úgy kerűlt ide, hogy azzal látod igazolni az farkas kutyává válását, hogy közeli rokonok, még a genomjaik is nagyon nagymértékű egyezést mutatnak, akkor analógia szerint az ember közeli rokona a kenguru. Pontosan ugyan ezen okok miatt. (itt jegyzem meg, hogy a farkas-kutya genom azonosság olyan sokat még nem jelent. A csimpánzal 97%-ban azonos a genomunk, még is a gorillák közelebbi rokonaink mint a csimpánzok. Ezt is érdemes elolvasni)

"Minden emlősnek közös az öse, de ezt már általános iskolában is tanítják azt hittem nyilvánvaló"
    ez ott hibádzik, hogy akkor meg lehetne találni a közös ős genomját az ősszes emlősben. De eddíg ez nem jött össze. Továbbá, ha az emberben található genguru rokonság, akkor a kutyában miért nincs ember és fordítva? Mert nincs. Viszont amit írtál abból ez következne.

"Egyébként a cikked csak arról szól hogy a kutatók eddig azt hitték hogy a kenguru és az ember közös öse 150 millió (!) éve vált szét, most kiderült hogy kicsit később mondjuk 100 millió éve."
    a lényeg a genetikai azonosság. A majomtól is régen elváltunk már. Még is rokonság van köztünk. Lejebb olvastam, hogy kopultyús embriók vannak, a halaktól meg már mégrégebben elváltunk. Ezekszerint van halgénem is? És melyik halé? :)