• Zero 7th
    #311
    Na, akkor trainer rant...

    Egyrészt nem értem, miért jobb egy trainerrel elkezdett játékot újrakezdeni normálisan, mint egy normálisat. Én is rendszerint újrakezdem a játékokat(már ahol ennek van értelme egyáltalán, pl RPG-k), amikor már kitanultam a rendszert. Eddig rendben. Azt nem értem, hogy ezt trainerrel miért jó csinálni? Mert azzal pont nem tanulod meg a játékot, csak hozzászoktatod magad a tápossághoz, aztán ha el akarod kezdeni újra normálisan, akkor csak szopni fogsz, meg szenvedsz, de közben a tartalmat meg már láttad.

    "és ne keljen zsákutszákba toporogni."

    (Eh, baszki ez a helyesírás...)
    Ezt nem is értem, kb 15 éve nem csinálnak olyan játékot, ahol el lehetne akadni. Olyan szinten szájbarágósak és agyhalottak a mai játékok, hogy tudsz elakadni bármiben is?

    "Melleseg fölösleges komolyan venni amég nincs kiforrva."

    Nem lesz több wipe elvileg. Amit mostantól gyűjtesz, építesz, az megmarad a továbbiakban. Másik fele, hogy ha azt a részt akarod skippelni, ami már készen van, akkor tényleg mit akarsz a játékon nézni?

    "Amúgy suli meg meló mellett nincs időm se rá."

    Akkor minek erőlteted..?

    "Ja és a játék lényege szerintem nem a gyüjtögetés hanem az építés."

    Ez egyrészt nézőpont kérdése, én speciel pont leszarom az építkezést, az a része a játéknak egy nagyon macerás Paint. Házikórajzolás meg utoljára az oviban okozott örömet.
    Másrészt te nem játszottál még vele, honnan veszed, hogy az a lényege? :P

    "Üzemanyagot miből lehet csinálni?"

    Bányászod. Tier 1-10 szén, Tier5+ uránium, Tier7+ plutonium, Tier10 solarium.
    Vagy smelterbe bedobálsz unrefined woodot, 10 fából lesz egy szén.

    "Mitöl függ, hogy hova portolok le?"

    Nyilván arra a bolygóra, ami körül az űrhajód kering. A bolygón mindig ugyanoda tesz le.
    Bármelyik bolygót kijelölheted home planetnek, és akkor oda bárhonnan oda tudsz teleportálni.

    "Gondolom ha építek vázat vagy valami."

    Ezt nem értem. _H_ázat? Attól nem történik semmi, bárhová építhetsz házat, és az ott marad. Kivéve, ha letörlöd a játékban a világ adatait szingliben, vagy ha multiban más szerverre mész.

    "Nem tudok beköltözni mások házába?"

    Mit értesz beköltözésen?
    Egyébként nincsen tulajdonosa a lerakott elemeknek, egy ház az egy ház anyagokból, ház alakúra festegetett "barlang". Technikailag nincs a játékban olyan, hogy "ház".
    Más játékos házába beköltözhetsz, le is bonthatod. A probléma annyi, hogy egy privát szerveren van átlag 2-3 játékos, bolygó meg milliárdnyi, szerintem hamarabb megöregszel és meghalsz IRL, minthogy véletlenszerűen megtaláld egy másik, szerveren játszó játékos házát. Kivéve persze, ha meghívnak, megadják a koordinátákat, vagy behívnak csapatba.
    Egyébként meg minden indításkor a hajódon kezdesz, tehát a gyakorlatban ott laksz. Ezért nem értem, hogy mire jó egyáltalán letelepedni..?

    "NPC-k vannak a játékban?"

    Vannak. Vannak semlegesek, akikkel kb egy sor semmit nem érő textet tudsz "beszélgetni", vannak árusok, meg ellenségek.
    Néha egész nagy városokat is lehet találni, meg nagy földalatti bázisokat. Vannak helyek, ahová ha bemész, azonnal ellenségessé válnak, meg olyan is, hogy csak akkor basztatnak, ha fegyver van a kezedben.
    Be is lehet őket fogni csapdával.

    "A Fajok között van külömbség?"

    Még nincs, majd lesz.

    "Varez témában tud valaki segíteni?"

    Nem tudom, van-e védelme, én is valami torrentről szedett verzióval próbáltam ki, crack sem kellett. Állítólag elég lekapcsolni mellőle a steamet, és máris megszűnt az eredetiségellenőrzés. De ezt nem próbáltam.