10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    Igen, ezekkel a dolgokkal amit írtál, nagyjából tisztában vagyok én is. Épp ezért követtem el mindent, hogy a lehető legegyformább körülmények között repüljem le az útvonalakat.
    Ennek érdekében a felhőzetet kikapcsoltam (clear sky) lévén az meglehetősen randomize cucc, ahogy Te is mondod. Ellenben a reptér, talaj textúrák nem változnak, nem változhatnak. Az AI forgalom is +/- pár MB textúra különbséggel ugyan az volt, mert a repülések is ugyan abban az időpontban hajtódtak végre.
    Tehát azt hiszem kijelenthetjük, hogy textúrailag közel megegyező adatot kellett kezelnie a P3D-nek minden esetben. Viszont útvonalról megérkezéskor 90-93% volt a memória foglaltság mint írtam, P3D újraindítás után, egyből a célreptérre kirakva magam pedig csak 73%...
    Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy
    1. vagy valami úton-módon a NGX rámolja teli a memóriát
    2. vagy útvonal repülés közben a felesleges textúrák nem ürülnek a memóriából - ez akkor P3D hülyeség.

Bár e fentieknek némileg ellentmond az a tény, hogy kipróbáltam azt is, hogy szimulátor friss indítás után clear sky mellett megnéztem a memóriafoglaltságot, ami 73%-ot mutatott, majd csak egyszerűen rányomtam egy building storms időjárást, és akkor is megnéztem a foglaltságot. Arra számítottam, hogy az jelentősen megnő. Jól körbeforogtam spot view-ban is, hogy lássam mindenhol van felhőzet. Aztán jött a döbbenet: akárhogy forogtam, a memóriafoglalás továbbra is 73%-on maradt!

Az NGX-el kapcsolatban a tapasztalatom az, hogy valószinűleg elég erőteljesen hardkódolták a röpcsit - tehát nem egy "egyszerű" 3DSmax modell némi textúrával meg pár xml gauval - ugyanis míg a többi picit is igényesebb addonnál megfigyelhető, hogy spot és VC nézet váltáskor a szimulátor újratölti-újrarajzolja az egész cockpitet (CaptainSim főleg!), addig a NGX esetében spot-ról vc-re váltáskor gyakorlatilag csak "visszavillan" a cockpit, semmi textúratöltögetés, kopasz poligon nincs egy pillanatra sem. Ezt mondjuk határozottan szeretem a PMDG-éknél.

Valamit még akartam csak közben elvesztem a gondolataimban... :D Na majd ha eszembe jut leírom... :D