10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    Nos, végül alá raktam a P3D-nek a REX4 Texture Direct-et, próbálgattam a különböző textúra-csomagjait és ezzel párhuzamosan kísérletezgettem az időjárás add-onokkal is.
    A tapasztalataim:
    Sajnos képtelen vagyok olyan szintű grafikát (felhőzet, égbolt) előállítani mint FSX-ben. Ott néha álleesős felhőzetet lehet generálni, ám P3D-ben egyfolytában kis szürke aljú pacákból állnak a felhők. Az alap időjárás témák nagyságrendekkel rondábbak mint az FSX-ben. Úgy veszem észre, itt lényeges a különbség a két szimulátor közt - az FSX javára. Csináltam kereszt-próbát is: a REX4 TD-ből nem P3D-be hanem FSX-be konvertáltam a textúrákat (erre lehetőséget ad a REX, semmi buhera nem kell hozzá), és megnéztem, hogy ugyan az a textúra szett hogy mutat FSX-ben. Hát szemmel láthatóan szebben - de nem annyira szépek mint a REX Essential + Overdrive textúrái. Véleményem szerint azokban sokkal szebbek a felhők, mint a REX4 TD-ben. Szóval elképzelhető hogy a végső megoldás a REX EO lesz, bár kérdés, van-e értelme erőltetni a P3D szemmel láthatóan teljesen különböző időjárás megjelenítése miatt. Tehát lesznek-e olyan szép felhők mint FSX-ben? Egyenlőre arra gyanakszom hogy nem...
    Aztán kipróbáltam több real weather progit is.
    Ugyebár a P3D beépített témái eleve felejtősek, mert túl azon hogy a P3D eleve nem támogatja a real weather-t, ezek a statikus témák bűn rondák is, akár default felhőzettel, akár REX textúrákkal. Itt van két kép róla:

Okádék, na.
    Aztán próbáltam a RealWX Pro-t is. Ebből ahogy észrevettem nincs free (vagy csak valamit nem vettem észre?) csak valami evaluation copy ami 30 napig érvényes, utána nem tudom mi van. :) De nem is lényeges, mert nem voltam vele igazán megelégedve. Elég gyatra időjárást generál amire rájátszik még a P3D felhőmegjenenítési bénázása. Ráadásul volt egy időszak amikor nem is volt hajlandó működni. Talán nem tudott a szerverével kontaktot teremteni és emiatt nem injektált időjárást a P3D-be, pedig az ablakában azt írta hogy megvan a kapcsolat ő közte és a P3D között. Na mindegy, végülis kikukáztam a stuffot, nem erőlködtem vele tovább. Egy kép a képességeiről:

Aztán jött - volna - az Active Sky. De ebből sajnos nem találtam olyan verziót amelyet mertem volna feltelepíteni. Így ez a stuff kimaradt.

Következett a REX4 Weather Architect. Na erről azt se tudtam eszik-e vagy isszák, csak leszedtem és felraktam. Majd kb. 10 perc után ment is a levesbe. Akar a franc bíbelődni azzal hogy rakosgassa ki magának egyenként a zivatarzónákat az útvonalra. Tudom, az én hibám volt hogy benéztem, ez van. :)

Végül jött az OpusFSI. Azt már látni hogy nem túl júzer frendli a cucc, de azért el lehet vele boldogulni. Időjárásban ez generálná a legszebbet sejtésem szerint - ha a P3D buzi felhőpacái nem tennék tönkre az egész látványt. :(
    Szóval itt tartok most, egy picit most elakadva, merre tovább a szebb időjárás-látvány érdekében... Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magába! :)))
    Zárásként itt van pár kép az OpusFSI-ről, kíváncsi vagyok nektek hogy tetszik...