| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
endy papp #3265 Próbálom úgy megfogalmazni,hogy senkit ne bántsak meg, akit meg sikerülne attól elnézést.
Picit "off" és hosszú is lesz ezért is elnézést...
Idézem " autóversenyes , meg egyéb szoftverekkel tölti az idejét, annak persze ez is csak egy játék!"
Maradjunk csak kimondottan az idézetben szereplő "autó versenyes szoftvereknél" nos azok valóban csak játékok......
De vannak autó versenyes szimulátorok is.....
Mondtam korábban nem árt kinézni néha a felhők mögül mert van más is mint belökni az autopilótát és elrepked a nagyvilágba ,az illető meg közbe számolja a bárányfelhőket ....
Tudom ennyire nem egyszerű ,de picit sarkítottam....
Ebből is látszik hogy nagyrészt vagy majd mindenki életében nem vezetett komoly autós szimet(hozzá teszem halkan hogy én azokat is játéknak nevezem)
Természetesen nem azokról beszélek amik csak a versenyzőknek áll rendelkezésére ,ahogy a komoly repszimek is a pilótáknak,mivel elég drágák,stb stb.
De ahogy olvasom van akinek csak az fontos hogy az ő általa használt """repszimet"" NE játéknak hívják...
Persze ez nem újdonság, vissza kanyarodva az autós szimekhez ott is sokan igazi autó versenyzőnek képzelik magukat mert nagyon jól és ügyesen terelgetik a kocsikat egy adott szimben.
Miért pont autós szimek ,mert autót vezetni mindenki tud legalább is azt hiszi,nyilván repülőt vezetni már kevesebben,de ez így van régóta,egyéb okok miatt is,de a kettőt nem is lehet egy lapon említeni ,én sem szeretném.
De ettől még nem felsőbb rendűek,még ha annak is képzelik magukat, főleg azok akik fotelból repcsiket terelgetnek,még ha vezettek is életükbe repülőt...de ugyan ez igaz az autó versenyzőkre is.
Aki meg igen, ott már más is bejátszik talán.
Egy példa több nem is kell.
iRacing autós szimulátor(keresőbe beírva rátalál mindenki)
3 hónap előfizu 10 dollár körül van így nem nagy áldozat bárki kipróbálhatja,de van lehetőség ingyenesre is,ebben elég sok minden benne van persze ,ha többre vágyik komolyabban gondolja, kemény dollárokat kell rá áldozni,Csak online élő versenyzőkkel tudsz versenyezni.....
Szerintem nem pár óra gyakorlással de több nap után sem tud érdemben HIBA nélkül körbe érni egy pályán úgy hogy közbe rajta kívül online ,még ott van 20-30 versenyző,de írhattam volna játékost is,ja és közbe nincs restart,max mehet a boxba javíttatni,ha meg 17 incidenset eléri kizárja a versenyből a játék,hozzá teszem hamar össze jön ha valaki nem figyel minden percben....
De ez nem elég tudni kell setup-ot is készíteni ,beállítani a kocsit,hogy ne csak körbe érj az uccsó helyen.
Csak nagy vonalakban ez annyira komplex sim hogy egy adott keréken a gumi hőmérsékletet kopást és egyebet is számol,még csak a kerékről volt szó,többiről nem írok mert nem ide való és hosszú a sor.
Elhangzott lenéző kijelentésben hogy aki controllerrel terelgeti az adott repülőt már ,"Pistikék"
No de le és fel tud szállni egy repülővel ha gyakorolja szinte hiba nélkül is ,főleg ha a autópilóta teszi le a gépet....
Ellenben az iRacing szimben,billet nem támogat ,controllerrel ha sokat gyakorolsz sem érsz el semmit ,
Mindenképp kormány kell hozzá hogy érdemben bele tudj szólni a versenybe,de ha csak jól akarsz szórakozni egyedül a pályán akkor is.
Nos nálam itt kezdődik egy szim,amit a mai napig játékként kezelek....több éve versenyzek vele.
Tudom van akinek ez is csak egy autóversenyzős játék de még életében nem próbálta,mert...
De azért osztja az észt....
Én nem vezettem repülőt még eddig,repülőben, copterbe az anyós ülésen már ültem,de a fizikáról van nem kevés fogalmam ,ettől függetlenül is nap mint nap, a gravitáció odafent is hat sőt.
De ha ezt egy autós szimben egy kocsival (természetesen átvitt értelemben)amit itt a REPSZIMEKBEN játékokban meg lehet csinálni egy repülővel ,az a kocsi nem vesz rész tovább a versenyben,(a való életben meg ketté törne) de hogy tovább menjek ha pár pillanatra nem figyelsz már ott is a fal,másik kocsi ,gumit elfékezed túlmelegszik,stb..ja és közbe nem figyelmeztet senki semmire hogy jaj nincs kinn a futó,ja túl nagy a sebesség ,alacsonyan vagy, átesik a gép meg fityfene....
Vissza térve még a szimulációra fizikára ,azzal a terheléssel simán ketté kellene törni a kocsiknak, a levegőbe meg a repcsiknek,amit itt a repszimek játékok megengednek.
"A repülő szimulátor nem játék, hanem életforma! Szabályainak ismerete, betartása nélkül mások örömét rontjuk el."
Ez igaz az autós szimekre is már ha valaki ismeri a fogalmat.....
xpl.ben ,p3d is írhattam volna mégis kiét és hogy??,centikre repülsz a másik mellet és picit ráhúzod a kormit .....
Az autós szimben ,aki szerint csak autóversenyzős játék... igenis centikre haladsz a másik mellet mögött előtt ,van tükör az iRacinben ,meg spotter ami kis plussz segítség a melletted levők helyzetérő de ez nagyon kis segítség,hátra néző gomb nincsDDD
Senki nem vezeti helyetted a kocsit mert jól megtanultad az autópilótát kezelni és a navigációt jól beállítani.
Megsúgom még "térkép" pálya rajz sincs..de még semmilyen külső kamera sem csak cokpit nézet.
Ismerni kell a pálya minden méterét,minden pillanatban...a kocsid minden rezdülését...
Itt is el lehet érni akár közel 400km/h igaz ezt ovál pályán ,de úgy hogy közbe szó szerint "rajt ülsz" az előtted lévő lökösén vagy ő a tiéden.
Összegezve csak csínyján a kijelentésekkel ,míg fogalmunk sincs miről is beszélünk....csak a felszínt karcolgatjuk.
"azok a "Pistikék" aki itt játszanak , pár év múlva kinövik és elkopnak ezekről a forumokról! Akik meg maradnak, azok nem játéknak hívják és itt lesznek amíg élnek!"
Nálam ez már kezelésre szorul......