| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
Az hogy hogy néz ki, ízlés dolga. Nincs oka a szégyenkezésre, semmivel sem csúnyább mint az FSX-P3D-DTG szentháromság. Sőt. Itt-ott még sokkal szebb is szerintem.
Az hogy egy szimulátor mennyire addonolható, lehet vitázni. Alapvetően kétféle út közül választanak a kiadók: vagy addonolhatóvá teszik a szoftverüket, ezzel gyakorlatilag engedélyezve azt, hogy készüljön hozzá milliónyi szemét, és elenyésző kisebbségben minőségi cucc, vagy zárttá teszik a szoftverüket, és nem- vagy csak rajtuk keresztül addonolható lesz a program. Ezzel viszont garantálják a minőségi addonokat, és nem kell a sok szemét között turkálni. :) Ezt az utat követi pl. a Condor Soaring Simulator is. Csak kár hogy abandoned lett, hiába a többtízezres rajongótáborának. Bár szerintem nem a "zárt" rendszerének köszönhető ez. Na de ez egy más téma.
A harmadik dolog pedig az, hogy sajnos egy szoftvernek az első időszakban meg kell küzdenie az elismerésért, és felvenni a versenyt a már évek óta piacon lévőkkel. Ez az oltári nehéz feladat. Ha teret tud magának nyerni, mert odafigyelnek a user feedback-ekre, folyamatosan fejlesztik a szimulátort, nem csak toldozgatják-foldozgatják, hanem rendszeresen kerülnek bele nagyobb, új dolgok, akkor van esély rá hogy megkapaszkodik a piacon, sőt, tán a mostani "uralkodók" babérjait is letörheti akár.
Szóval én drukkolok nekik, hisz rajtuk keresztül kapacitálva van a "szentháromság" is, hogy ne üljenek a babérjaikon, hanem folyamatosan fejlesszenek. Értem ez alatt a rendes, normális update-eket, nem azt hogy gyakorlatilag csak bugfixelnek.
Én a P3D-re messze nem mondanám hogy teljesen rendben van. Hisz ugyan arra az alapra építkezik még mindig, mint a tizenéves FSX, ami szerintem nem feltétlen előny, hisz rengeteg benne a korlát, a zsákutca. Csak hogy a legutóbbi "fixa ideámat" említsem, azokat az unrealisztik popcorn felhőket, sőt, magát az egész felhő-leképzési metódust (vannak ennél már évek óta nagyságrendekkel szebb és realisztikusabb megoldások más szimulátoroknál!), de mondhatnám még a sokszor iszonyat buta időjárás generátort (mely működése nem feltétlen az addon készítő hibája, sokkal inkább a FSX/P3D korlátai a baj), az évek alatt semmit sem változott AI forgalmat és irányítást, a sokszor korlátokba ütköző, néhol roppant buta flight dynamic leképzést, ami például totál értelmetlenné tesz pl. egy műrepülőgép add-on (habár a bátrabbak ennek ellenére bepróbálkoznak vele - kevés sikerrel) vagy helikopter készítését (mert tegyük szívünkre a kezünk: egy helikopter addonnak sincs semmi köze a valósághoz egy fikarcnyira sem, még a fizetősek közül sem!). És még sorolhatnám azokat a hibákat, amelyek évek óta végigkísérik az FSX/P3D vonalat... És gyaníthatóan ebbe a DTG sem hoz majd semmiféle változást. Szóval bőven lenne mit és hova fejlődni, de ha az alapokhoz nem nyúlnak/nem akarnak hozzá nyúlni, úgy nehéz lesz.