5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
szabeszka #1231 Nem hiszem, hogy érezhető különbség lenne az élményekben. Ha kezdő szimulátoros vagy meg pláne. vásárold meg nyugodtan az Academy-t, kb 16 ezer forint. Az addonokat természetesen mindenhol külön kell telepíteni, így az FSX-ben is. Ezek lehetnek ingyenes fejlesztések, meg vásárolhatók is, és ingyen beszerezhetőek. Utóbbiakat nem ajánlom, mert törvénytelen. Ha a youtube-on beütöd, hogy 'Prepar 3D v 3.2' , akkor kidob egy csomó felvételt. A leírásukban felsorolják, hogy milyen textúra - scenerey, repülő, időjárás, satöbbi addonokat használtak a bemutatott szimulációkhoz, így a kép teljessé válhat mit tud a dolog jelenleg. Ha pénzt szándékolsz rá költeni, akkor tudnund kell, hogy a szimuláció (mi nem mondjuk játéknak, mert a játék az a lövöldözős dolog) ahogy az FSX és Preparnál is van nagyon erősen processzor függő. Nagy teljesítményű, drága procira van szükség az élményért cserébe. Ez a kezdés, ha ez megvan akkor érdemes vásárolni egy p3d-t. Üdv! -
Fantasy18 #1230 Üdv srácok. Érdeklődnék hogy az academy és a professional között mi a külömbség? csak annyi ami le van írva a honlapján? Jelenleg azon vagyok hogy egy hónapra elofizetek a professianal ra. Academy be ha jól ertelmezem nincs ai repülő meg ilyenek. Multi van a játékban? És ugyan úgy addonokat kell vásárolni hozzá mint át FSX hez? Hogy szebb meg jatszhatobb legyen? -
#1229 Az hogy hogy néz ki, ízlés dolga. Nincs oka a szégyenkezésre, semmivel sem csúnyább mint az FSX-P3D-DTG szentháromság. Sőt. Itt-ott még sokkal szebb is szerintem.
Az hogy egy szimulátor mennyire addonolható, lehet vitázni. Alapvetően kétféle út közül választanak a kiadók: vagy addonolhatóvá teszik a szoftverüket, ezzel gyakorlatilag engedélyezve azt, hogy készüljön hozzá milliónyi szemét, és elenyésző kisebbségben minőségi cucc, vagy zárttá teszik a szoftverüket, és nem- vagy csak rajtuk keresztül addonolható lesz a program. Ezzel viszont garantálják a minőségi addonokat, és nem kell a sok szemét között turkálni. :) Ezt az utat követi pl. a Condor Soaring Simulator is. Csak kár hogy abandoned lett, hiába a többtízezres rajongótáborának. Bár szerintem nem a "zárt" rendszerének köszönhető ez. Na de ez egy más téma.
A harmadik dolog pedig az, hogy sajnos egy szoftvernek az első időszakban meg kell küzdenie az elismerésért, és felvenni a versenyt a már évek óta piacon lévőkkel. Ez az oltári nehéz feladat. Ha teret tud magának nyerni, mert odafigyelnek a user feedback-ekre, folyamatosan fejlesztik a szimulátort, nem csak toldozgatják-foldozgatják, hanem rendszeresen kerülnek bele nagyobb, új dolgok, akkor van esély rá hogy megkapaszkodik a piacon, sőt, tán a mostani "uralkodók" babérjait is letörheti akár.
Szóval én drukkolok nekik, hisz rajtuk keresztül kapacitálva van a "szentháromság" is, hogy ne üljenek a babérjaikon, hanem folyamatosan fejlesszenek. Értem ez alatt a rendes, normális update-eket, nem azt hogy gyakorlatilag csak bugfixelnek.
Én a P3D-re messze nem mondanám hogy teljesen rendben van. Hisz ugyan arra az alapra építkezik még mindig, mint a tizenéves FSX, ami szerintem nem feltétlen előny, hisz rengeteg benne a korlát, a zsákutca. Csak hogy a legutóbbi "fixa ideámat" említsem, azokat az unrealisztik popcorn felhőket, sőt, magát az egész felhő-leképzési metódust (vannak ennél már évek óta nagyságrendekkel szebb és realisztikusabb megoldások más szimulátoroknál!), de mondhatnám még a sokszor iszonyat buta időjárás generátort (mely működése nem feltétlen az addon készítő hibája, sokkal inkább a FSX/P3D korlátai a baj), az évek alatt semmit sem változott AI forgalmat és irányítást, a sokszor korlátokba ütköző, néhol roppant buta flight dynamic leképzést, ami például totál értelmetlenné tesz pl. egy műrepülőgép add-on (habár a bátrabbak ennek ellenére bepróbálkoznak vele - kevés sikerrel) vagy helikopter készítését (mert tegyük szívünkre a kezünk: egy helikopter addonnak sincs semmi köze a valósághoz egy fikarcnyira sem, még a fizetősek közül sem!). És még sorolhatnám azokat a hibákat, amelyek évek óta végigkísérik az FSX/P3D vonalat... És gyaníthatóan ebbe a DTG sem hoz majd semmiféle változást. Szóval bőven lenne mit és hova fejlődni, de ha az alapokhoz nem nyúlnak/nem akarnak hozzá nyúlni, úgy nehéz lesz. -
szabeszka #1228 Csak épp semmivel sem néz ki jobban, sőt. ja, és nem igen találsz hozzá addonokat sem és ez így is lesz néhány évig. A p3d v3-al nincs komoly probléma, teljesen rendben van. -
#1227 Miért szerinted nem???
Öszefoglalva: nem egy 10-15 éves "alapot" toldozgatnak-foldozgatnak majd adják ki új néven, hanem egy teljesen más úton indultak el; más grafikai engine, teljesen más alapokra épülő fizikai modellezés, gyökeresen más felépítés. Egy "fűszál" hasonlóságot sem találsz a régmúlt idők szimulátoraival.
Nos, ezért. -
szabeszka #1226 Ugyan miért??? -
#1225 Na ezt nevezem én egy szimulátor teljes újragondolásának, nem azt amit a Lockheed Martinék meg a DTG-ék majomkodnak... -
#1224 Nemtom, de szép hely! -
#1223 -
#1222 Hol járok...?
-
#1221 TYú ha!
Pár napig nem vagyok is ilyen szép képekről lemaradok! -
#1220 -
#1219 Nagyon jól néz ki! Tartozik hozzá valami normális reptér is?
Én tegnap Telluride-on jártam ismét - ezúttal a kis Avrómmal. Tökéletesen fekszik neki a pálya, csak nem kell teletankolva, sok utassal meg poggyásszal érkezni.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.05.05. 09:23:18 -
#1218 Mostanság Norvégiában kódorgok...
-
#1217 tévedhetek is;) -
#1216 Hát akkor ezt lehet megint elkapkodtam egy kicsit, de ez van!
A lap mostanában biztos nem fog cserélődni a 2011-be meg nagyobb cpu-t kifogni nem nagyon lehet használtba! Új, az meg tényleg horror!
Meglátjuk hoz-e valami többletet a két mag! Nálam a HT is tiltva van, mert sokkal rosszabb , ha aktív.
Hiába rakok hozzá megfelelő AM-t akkor is ..ar.
Mostanság egyébként a 3820 nál A.M.15 vált be leginkább. A 14-el recegősebb.
Amennyiben fel bírom tekerni a4930 4.6 Ghz környékére, akkor szerintem azért valamivel jobbnak kell lenni... -
#1215 lehet hogy rossul gondolom, vagy tudom.. de SB-t IB-re cserélni nem sok értelme van.. húzni se lehet úgy őket a termál resistant miatt
Haswell alapúnál +10% adott névleges órajelen a difi
de cáfoljatok meg.. másrészről ugyanaz a 130W tdp
((azért nem keveset bukik az ember ezeken a high-end dolgokon))
sztem perpill egy K-s haswell, vagy skylake I5-ön túl minden pénz kidobás... hacsak nem renderelsz is a géppel vagy egyéb meló... vagy ahogy írtad Matolcsy csókos vagy -
Már lefoglalóztam a múlt héten...
Szerinted miért nem jó csere?
A 3820-t nem karom eladni, mert most olyan alacsonyan van az áruk, hogy akkor inkább megmarad tartalékba. (30eFt a PH-n)
Szóval ez az utolsó fejlesztésem ezen a platformon. Elkezdek szépen havi 10 ropogós matolcsi ezrest elásni a kertbe és karira meg van az új alaplap! ( az 7 szál nikotin rúd naponta...) -
#1213 én nem tenném... -
#1212 -
#1211 Nagyon jó képek!
Hihetetlen hangulata van Tapini-nek!
Mostanában nagyon sok időt töltök ott! -
#1210 Ismét pár száz kép - csak fanatikusoknak! -
#1209 ok érthető:) -
#1208 Nem, nem akarok platformot váltani...
Lenne egy 4930 vadi új pont a bolti ár feléért a PH-n.
Azon gondolkodok! -
#1207 4790 picit jobb mint a 4930, gondolom nem full platformot akarsz cserelni bar a 6700K nem hulyeség a jovore nézve -
#1206 Hardver guruk...!
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szerintetek? -
#1205 nincs új a nap alatt... főleg azután ,hogy elkezdték ezt az fsx steam "deluxe"-t árusítgatni;) még egy kis hype és jobban teljesítünk
ismerős a stuktúúra? -
#1204 Látnok:) -
#1203 amit én eddig láttam, és ismerve ezt a DLC-s világot, ez így nem több mint egy orbx tájak + custom mission-ök egybe farigcsálva... 64-bit? compilerrel valami ilyesmit is lehet...
nem fikázom, mert nekem az FSX SE "atomstabily" ,de nem várok csodákat sem.. -
#1202 Minden esetre kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Akit bővebben érint annak csináltam egy topikot DGFS néven!
Mindenkit szívesen látunk ott is, köszönjetek be! -
#1201 Szerintem kábé annyi lesz a különbség, mint az FSX-P3D között. Csak a Dovetail picit más irányba indult mint a Lockheed Martin.
Az viszont mindenképp pozitívumként értékelendő, hogy a ground texture-öket az ORBX-ék adják, na meg hogy végre true 64bit-es lesz a cucc. Ez utóbbi miatt - bár nem értek a porgamoláshoz, de - azért bele kellett nyúljanak a kódba is rendesen szerintem.
A privjú sotokon viszont okádékok a felhők, ezt le kell szögeljem! :(((( -
#1200 meglássuk de legalább végre valami ami repül:)) -
#1199 +1 -
#1198 Bár nem kérdezte senki, de hát rénézésre is csak egy feltuningolt (annyira nem is fel és még annyira sem tuningolt) fst látok a képeken. Nem hinném, hogy mélyen belenyúltak a kódba. -
#1197 Nna, emberek! Május 24-én fog eljönni az igazság pillanata!
"Dovetail Games Flight School releases May 24th
Since we announced Dovetail Games Flight School at the beginning of the year, we have been in constant communication with you via various forums and social networks such as Reddit, Facebook, YouTube, AVSIM and more. Additionally, we have demoed Flight School publicly at events including Insomnia57 and EGX Rezzed. We are thrilled by the positive response Flight School has received and the amazing support shown to us by both new and existing flight simmers.
In order to further address the incredible amount of feedback we have received in the last few months, we have made the decision to push back the release of Flight School to 24th May 2016. This extra time will allow us to make Flight School an even better, more polished experience for our players.
This isn’t a decision we have made lightly, and we wholeheartedly apologise for any inconvenience this may cause.
All of your ideas and suggestions have proven invaluable in helping to us to shape the development of Flight School so far, and we would like to thank everyone who has taken the time to get in touch with us. We will continue to monitor your feedback and answer your questions, and we look forward to sharing Flight School with you on 24th May.
http://store.steampowered.com/app/441920
-Dovetail Games Flight School team" -
#1196 -
#1195 A végén lévő kerítést lehet romba döntöttem...
Ami az apron-t illeti, nem nagyon lehet jönni menni még a kisdisznóval sem. A megközelítés is izgalmas vele, de ki kell próbálni...
Most Kanada Bella Coola CYBD akarom kipróbálni!
Pollux! Én is köszönöm a videjókat! Már nézem is öket!
-
#1194 Köszi ezeket a vidijókat, át fogom őket tanulmányozni! -
#1193 És elfértél vele? Épp csak 2km a pálya hossza... -
#1192 még annyit hozzá, hogy a böngészőben lehet hivatkozni meghajtóra és onnan pdf-t beolvastatni