• keembo
    #29
    1.) "Te jelentkeztél" > Nem értem miért okoz neked örömet minden szó kiforgatása, bagatelizálása. Jelentkeztem, jelezve azzal, hogy az egyik hozzászólóval egyet értek. Úgy véltem jól is esik neki, ha mellé állok ebben a vitában, hisz tudom rossz egyedül szemben az árral. Le lett konteósozva - ez mára igen ügyesen szitokszóvá lett kovácsolva, hála a tényleg ökör teóriáknak - holott nagyon egyszerű a képlet. A kifejlesztett gyógyszernek vissza kell hozni a K+F-be fektetett pénzt, lehetőleg busásan. Ilyen egyszerű, itt is a profit a hajtóerő, nem a mosolygó rákos gyerekek.

    2.) "te szóltál le olyan embereket" > igaz, általánosítottam, de konkrétan nem neveztem meg embereket (jelen esetben is inkább a cégek lenne az idevaló kifejezés)

    3.) "mert számodra a 2x2 is túl nehéz..." > ismeret nélküli bagatelizálás, habár a TV-s kijelentéssel én is ezt tettem, szóval ebben legyünk mondjuk kvittek.

    4.) "Senki sem mondta, hogy gyógyszert szedni kötelező." > ahogy én sem említettem, viszont az utolsó reménysugár fele hajló ember nem feltétlenül objektíven dönt, miközben mellette haldoklik az egyik szerette. Gyógyszeripari háttérismeret ide vagy oda.

    És ha belegondolsz ezen reménykedő emberek tömege is komoly hajtóerő a kutatásokat tekintve, jönnek is a töltelék hírek kéthetente, hogy áttörés a rákkezelés/gyógyítás területén..."csak még egy kicsi"...ez megy sok éve. Ha feleakkora mellbedobással munkálkodna az emberiség ezen, mint anno az űrversenyben, akkor már rég lenne eredmény. Vagy talán van is (lehetőségek nem kizárása != konteó)...

    És hogy számomra amúgy mennyire hitelesek ezek a tudományos hírek, publikációk? Egy példa nem túl régről:
    Dr. Györgyey János előadása a GMO botrányról


    És lám, ez pont egy olyan dolog, amit a sötét féle konteósok/sötétzöldek kaptak fel, a mai napig van visszhangja. Rettentően káros dolog. Szóval ha nagyon konteó téma ugrik be neked rólam, tudd, hogy sok szarságon szörnyülködök ezekkel kapcsolatban, illetve próbálom (végiggondolni és) ignorálni őket.
    És valahogy az n+1. áttörést a rákkutatás terén sem tudom már komolyan venni.

    5.) "Egyesek még mindig képtelenek önállóan dönteni?" > Azért egy nem beszámítható, agydaganatos öregember életéről akkor se lenne szívem dönteni, ha nem családtag lenne. Ezeken azért töprengj el, kérlek szépen.

    Én is tévedhetek, rosszul láthatok dolgokat. Ha gondolod reagálj a fentiekre, elolvasnám és a legkisebb ignoranciaszintemmel igyekszem majd végiggondolni.