• keembo
  #24
  Akkor biztos valami tudományos fórumon tanultad ezt a vitastílust, hogy "leköpöm az összes konteós hülyét.", "Szokásos balfasz válasz egy balfasz embertől.". Talán érthető, hogy először a kora esti/esti kereskedelmi csatornák műsorainak színvonala ugrott be.

  Két nagyszülőmet ápoltam halálukig. 10 féle gyógyszer naponta és azt az ideálisnak nem mondható állapotot sem sikerült velük rövid távon tartani, ami az idekerülésükkor volt rájuk jellemző. Jó, talán nem a legjobb példa a betegeskedő öreg, de ember-ember. A gyógyszer ez esetben arra volt jó, hogy utolsó reményként elköltsön rá az ember havi 12-20e Ft-ot és talán - köszönhetően nekik - meghosszabbodott vele egy család, de főleg két beteg ember szenvedése (de szvsz gyógyszerek nélkül is ugyanez lett volna, tekintve a rohamos romlást).

  De ugyan miért is lenne jó a piacnak, ha egy nyugdíjas tovább él, holott nem termel GDP-t? Csak viszik azt a nyugdíjat...

  De hozhatnám példának a nyugati egészségügyet, ahol simán hagynak megdögleni a kórház előtt, ha nincs pénzed/biztosításod. Nos, nagy vonalakban kb. ennyire akarják, hogy meggyógyulj.

  Ezzel nem a kutatókat/magánembereket (orvosok, ápolók) ócsárolom, hanem a rendszert amiben/ami alá dolgoznak. Aztán persze lehet szemellenzősen káromkodni és fröcsögni, a stílusod alapján sajnos te is csak akkor fogod ezeket a tudatodba vésni, amikor az egyik szeretteddel történik hasonló.