Oculus Rift virtuális sisak.
  • Solt
    #208
    Nem nagyon szeretem ismételni magam, de tényleg jó lenne, ha utánanéznél pár dolognak... főleg a mai API-k késleltetése (input lag) és annak az OR-re gyakorolt hatását illetően.

    "Az egyik legnagyobb bűnös a rosszullétben az input lag. Ugyanis ha a látással érzékelt mozgás és a belső fül által érzékelt nincs kellően szinkronban akkor jön a rosszullét. Gyakorlatilag a tengeribetegséget is ez okozza, ringatózik a hajó, a belső fül veszi de a kabinban semmi sem mozog, ez ellentmondás és hip-hop jön vuk. Ha túl nagy az input lag és a kép megváltozása túl sokat késik a fej elmozdulásához képest, akkor ugyan ez történik.
    Ezért hatalmas gond, hogy ma a játékok és a driverek együtt nagyon sok input lagot hozzáadnak, és ha ezt letiltják akkor DX11 mellett az FPS fele-harmada elveszik."

    Emiatt kell főleg a DX12 / Mantle szintű API... ráadásul ezek mellett a mai hardverekből is jelentős teljesítmény többlet nyerhető ki. Tehát az OR elterjedésének nagyobbik akadálya jelenleg a szoftverkörnyezet! A mai CF / SLI technikát dobhatod a kukába az OR mellett, mert akkora a plusz késleltetés, hogy élvezhetetlen... ennyit a "lazán kihajtanak bármit" megjegyzésre... És akkor még bele sem kezdtem abba, hogy hány olyan játék van, aminek még a Full HD fix (!!!) 60 FPS is gond...

    Nem véletlen a 2016-s cél... Nem lepne meg, ha ezt is tolnák még.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.09.06. 16:31:31