• ratgab
    Sok kis apróság van benne, ami jó (van itt stratégia bőven: közelharcba bocsátkozz szemtől szemben, lődd le őket messziről, lopakodj oda és végezd ki őket, állíts csapdát, vezess be vadállatokat, okozz káoszt, törd meg a kapitányok mentális ellenállásást és tedd őket warchieffé, vagy csak verbuválj ork sereget és azokkal takaríts.... és még ezen képességek tetszőleges kombinációját is használhatod).

Maga a harcrendszer gördülékenysége, ami sokakat lenyűgöz (Total Biscuit-ot is többek közt), amivel nem igazán lehet vitatkozni. Ilyen természetes és könnyed mozgást ilyen stílusú játékban még nemigen láttunk és ennyi lehetőséget sem (a kreatív új megoldású nemezis rendszerről nem is beszélve). Van itt újdonság is bőven...Egyébként meg sokakat zavar a kezdőterület, de könyörgöm legjobb tudomásom szerint ezen kívül van még 3 terület, amiből a második rögtön már több vegetációt tartalmaz.

Emellett gyűjtögethetsz cuccokat, amelyek mindegyike egy kis lore-t mesél el, vagy keress egyéb tárgyakat (Ezek még nem tudom mire jók, de tuti valahova vezetnek), van itt főszál, vannak itt mellékküldetések (Challengek), vadászati lehetőség és miegymás. Igazi kis sandbox játék, ahova beszabadulsz és azt csinálsz, ami jólesik...Ez a sandboxok lényege.

Igazából az a baj, hogy a Lotr részre haraptatok rá, pedig csak érintőlegesen gyűrűk ura játék a Mordor. Ez nem Lotr történet, hanem eleve a hobbit és a gyűrűk ura közt játszódik, így másról szól, mint az előző kettő.

Shep: Nem akarok történetben spoilerezni, de szerintem kifejezetten érdekes a sztori. Egy olyan korban és olyan szereplőkről szól, akikről eddig sokat nem tudtunk. Engem például kifejezetten érdekelnek a miértek és hogy mi hogyan történt, ami oda vezetett ahogy a játék indul (direkt nem írtam semmi konkrétat, hogy ne legyen spoiler) és itt nem a torony megtámadásra gondolok.