1012
  • Ozzyehh
    aki azt hozza fel negatívumnak, hogy üres pusztaság az egész az nem nagyon szagolt hozzá a Lore hoz soha a büdös életben :D
  • ratgab
    Lehet, hogy igazad lesz, de azért kicsit érdekes 2 meg nem jelent játékhoz hasonlítani, amik esetében robog a Hypetrain. Majd meglátjuk én azt mondom, de legyen igazad és legyen mindkét játék tartalommal teli.

Én értem miért adtak jó pontszámokat. Jó harcrendszer miatt, a tetszetős grafika miatt (brutál gépigényt meg felejtsétek már el, mert már többször elmondtuk, hogy az baromság, kacsa... hülyeség), a szokásos hack&slash receptet megbolondító nemezis rendszer (ne felejtsétek ilyet még soha nem láttunk és működik is szépen... a mai játékiparban a kreatív új megoldás bizony dícsérendő mert ritkán mernek újítani a cégek), a végre értelmet nyerő elhalálozás (ha megöl egy ork, akkor erősebb lesz, ha egy random ork teszi ezt, akkor kapitány lehet belőle...végre nem az elkúrtam...akkor reload metódus működik egy játékban, ami szintén üdítő változatosságot jelent), ha meghalsz megy tovább az élet (az orkok élik a maguk ork életét: Egymásnak esnek, vadásznak, új tehetségeket emelnek ki a soraikból, akik a hierarchia alsó lépcsőfokait foglalják el... egyfajta valós katonai igaz kissé anarchikus hierarchiát próbál "szimulálni" a játék, ami nagyon izgalmas számomra).
    A szokásos gyűjtögetés, karakterfejlesztés, mellékküldizgetés, kihívások teljesítése a játék stílusának szerves részét képezik, kötelező játékelemek.

Aki ezek után se érti mi ér benne 9 pontot, annak nem tudom jobban elmagyarázni. Új kreatív ötletek, amik kivesztek már a mai játékiparból. Sajnos itt tartunk már, hogy hatalmas újdonsággal kezeljük a kreativitást, mikor a legalapabb dolognak kéne lennie a játékiparban. Mindezek miatt a Mordor nálam is 8 és 9 pont közt mozog, de csak azért mert még csak a felszínt karcolgattam benne (2 órát toltam, de már most megnézegettem az újdonságokat és tetszett amit láttam).
  • dartonite
    Nekem tetszik,bar ha tul sokat jatszom vele akkor valoban unalmas.De arra hogy 1-2 orara bemenjek es a nemezist tesztelgessem es latvanyosan fejeket vagjak kette arra tokeletes.Nagyon bejon ez a dinamikusan valtozo hierarchia,igaz meg csak most jutottam el odaig hogy szovetsegesunkbol warlord-ot csinaljak.
    Vannak nehez bossok,voltak amiket tobbszori ismetlesre tudtam csak lerakni.(Most is van egy ahol ki kell eszkozolni hogy megkongassak a harangot es neked rontson mindenki,valami 35 kill utan jon a boss.A gond csak az hogy nem csak sima orkok jonnek hanem minden elit es pajzsos kreten is.)
    Foleg a pajzsos es elit testorei miatt akiket nem lehet blokkolni a hagyomanyos modon.Egyelore a sztorival nem sokat haladtam,inkabb a mellekkuldeteseket tolom.,rabszolgakat szabaditgatok fel meg ilyesmi.Nagyon tetszik amikor 1-1 kozkatona nyomja belem az utolso utest es azonnal kinevezik es feloltoztetik mindenfele szedett-vedett pancelba :)
    Persze utana jon a vendetta de ez a resze nagyon otletes.
    Siman el leszek vele ugyanugy mint az AC-k barmelyik reszevel.
  • ratgab
    Sok kis apróság van benne, ami jó (van itt stratégia bőven: közelharcba bocsátkozz szemtől szemben, lődd le őket messziről, lopakodj oda és végezd ki őket, állíts csapdát, vezess be vadállatokat, okozz káoszt, törd meg a kapitányok mentális ellenállásást és tedd őket warchieffé, vagy csak verbuválj ork sereget és azokkal takaríts.... és még ezen képességek tetszőleges kombinációját is használhatod).

Maga a harcrendszer gördülékenysége, ami sokakat lenyűgöz (Total Biscuit-ot is többek közt), amivel nem igazán lehet vitatkozni. Ilyen természetes és könnyed mozgást ilyen stílusú játékban még nemigen láttunk és ennyi lehetőséget sem (a kreatív új megoldású nemezis rendszerről nem is beszélve). Van itt újdonság is bőven...Egyébként meg sokakat zavar a kezdőterület, de könyörgöm legjobb tudomásom szerint ezen kívül van még 3 terület, amiből a második rögtön már több vegetációt tartalmaz.

Emellett gyűjtögethetsz cuccokat, amelyek mindegyike egy kis lore-t mesél el, vagy keress egyéb tárgyakat (Ezek még nem tudom mire jók, de tuti valahova vezetnek), van itt főszál, vannak itt mellékküldetések (Challengek), vadászati lehetőség és miegymás. Igazi kis sandbox játék, ahova beszabadulsz és azt csinálsz, ami jólesik...Ez a sandboxok lényege.

Igazából az a baj, hogy a Lotr részre haraptatok rá, pedig csak érintőlegesen gyűrűk ura játék a Mordor. Ez nem Lotr történet, hanem eleve a hobbit és a gyűrűk ura közt játszódik, így másról szól, mint az előző kettő.

Shep: Nem akarok történetben spoilerezni, de szerintem kifejezetten érdekes a sztori. Egy olyan korban és olyan szereplőkről szól, akikről eddig sokat nem tudtunk. Engem például kifejezetten érdekelnek a miértek és hogy mi hogyan történt, ami oda vezetett ahogy a játék indul (direkt nem írtam semmi konkrétat, hogy ne legyen spoiler) és itt nem a torony megtámadásra gondolok.
  • Evoluti0N
    Wow! Sok a negatív vélemény. :D Azt hittem egy pillanatra, hogy ez is egy olyan játék lesz, ami az újságíróknak bejön, a játékosok meg szidják, de aztán megnéztem a Metacritic és a Steames értékeléseket és megnyugodtam, hogy csak ti vagytok ilyen különösek. :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.01. 09:04:43
  • ratgab
    A harc például kifejezetten jó, van itt nemezis rendszer is, ami szintén ötletes és kissé megkavarja a szokásos receptet.

Az a baj, hogy te másmilyen Lotro játékot vártál ezek szerint.
  • ratgab
    Azért a céltalanul lődörgéssel erősen vitatkoznék!
  • Pluskast
    Na ez az! A witcher 3 vagy a DA 3 is open world lesz és meg merem kockáztatni, hogy sokkal érdekesebb lesz. Én nem is értem, hogy a gamer oldalak és újságok mire adtak ennyi pontot és százalékot.
  • Shep
    Dehogynem, rohadt nagy üresség tele céltalanul lődörgő orkokkal :D
  • Shep
    Történet? Hát amit én eddig láttam belőle az olyan semmilyen, érdektelen, hogy még ez sem igazán hajtja az embert. Úgyhogy én teljesen értetlenül állok az értékelések előtt, mi ezen 9 pont? 7 pont szerintem a realitás.
  • Myselor
    hát most na,viszont ennek az open worldnek mi értelme?semmi jó sincs benne:)semmi előnyös vagy kreatív dolog
  • Palinko
    Elfut AMD 5770-emen, nagy az öröm, szóval a követelményre sem mondanám, hogy túlzó :)
  • Fpocok
    Ez most egy open world játék, így oldották meg. Ha sztori kell, akkor ott a War of the North.
  • Myselor
    nekem valahogy jobban bejönne ha más lenne a játékmenet ez a nemesis rendszerre épülős dolog szerintem béna és unalmas.mindig vadászni az ork vezéreket omg.lehetett volna tök máshogy meg ennek a nagy szabadságnak is semmi értelme:)
  • grebber
    Egy LoTR RoTK remakenek jobban örültem volna valami értelmes és szép engine-el.Gyűrűk úrás témában nekem az jön be a legjobban.Stratégiában pedig a Middle Earth.
  • Myselor
    úgy mondod mintha a többi erőssége lenne.de mondom engem a történet érdekel a többi nagyon nem jön be.nincs olyan érzésem hogy szabadon szeretni mászkálni orcokat ölni még többet meg tornyot védeni stb.jobban meglehetett volna csinálni.:)
  • Fpocok
    Pedig a történet az egyik leggyengébb része a játéknak.
  • Myselor
    megnéztem én is a játékot,a történeten kívül semmi nem tetszik a játékban komolyan.ez a folyamatos orc gyilkolászás ez baromi unalmas.a helyek egész hangulatosak .de úgy igazából semmi.a grafika meg ahhoz képest amekkora követelménye van sehol sincs.szerintem a történet miatt végignézem majd youtubeon de amúgy baromi unalmas számomra,nemtetszik a játékmenet
  • CalebJoe
    Batman is mindig ilyen volt mégis jobban élveztem valahogy, abban valami megmagyarázhatatlan plusz ami sajnos ebből hiányzik pedig szeretem ezt a fantasy világot.
  • Shep
    Mondom ,hogy először csak beugrottam a bandába, egyből jött 4 kapitány. :) Egyébként szerintem is gázos ez az újraéledősdi.
  • Pluskast
    Szerintem semmi nehéz nincs benne. Ha sokan jönnek rád akkor sincs gáz csak nyomnod kell a jobb egér gombot, hogy blokkolj aztán üthetsz tovább. Sőt! Még csak blokkolnod sem kell elég arra az irányba vinned az egeret aki meg akar ütni és már ölöd is. Assasins creed után gyerekjáték. Nekem amúgy kissé uncsi. Ütsz, mész ütsz mész. Ráadásul ez a végtelenített ellen (kinyírod arrébb mész kb 2 perc után megint ott van) eléggé fantáziátlan. Ennél kicsit többet vártam.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2014.09.30. 23:19:46
  • ratgab
    Szerintem meg nem túl nehéz.
  • kill3r21
    Na ebből sem lehet videót felvenni, egyből belekötöttek, és nem a zenébe :D
  • PeeTeR
    #224 - en extra mennyisegre talaltam ra hirtelen boklaszas kozben :D
  • Shep
    Amúgy az 1 textúrás tócsa azért ütős :D
  • Shep
    Tudnak azért, csak nem mindenki vevő rá, mint kiderült te pont ilyen vagy :D
  • Shep
    Szerintem nehéz a játék, legalábbis ha rád jönnek 6-8-an akkor elég húzós, főleg ha van köztük kapitány is vagy 2, vagy csak rossz felé indultam? :D Egyébként valahogy olyan fura az irányítás, nem tudom megmondani miért csak valahogy olyan nehézkes, vagy nem is tudom.
  • Evoluti0N
    Az a baj, hogy a Crytek szép grafikán kívül mást nem nagyon tud. Az meg nekem nem elég.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.09.30. 21:47:55
  • PeeTeR
    5 vezer egy helyen, fejenkent kb. 10 testor plussz-minusz 10-15 az eroditmenyben - 60-65 ork.... WAT

• TomStorm
    Kipróbáltad már PC-n?
  • grebber
    Crytektől mást nem is várunk Abban biztos vagyok hogy szarabbul is fog futni mint ez :D
  • kill3r21
    Ryse szebb lesz :D
  • grebber
    Hülye nem csak vak.
  • wedge31
    Itt ki nem az...
  • kill3r21
    Nekem tetszik! Fut is szépen, egész jól is néz ki, hülye vagyok? :D
  • ratgab
    Benne vagyok és még így is nézek ki a valóságban is.. sőt már azóta warchief is lettem hálisten...
  • ratgab
    Második mapon már nem pusztaság van.
  • CalebJoe
    Amikor megláttam azt hittem hogy ratgab is benne van a játékban, kicsit félreolvastam.

• TomStorm
    Jobb eséllyel még ma éjjel megtudom mondani,hogy fut 2magoson rosszabbik a korán reggel.Bár lehet jobban járnék az új Sherlock-al gépigényt illetően:D
  • CalebJoe
    Olyasmit is olvastam valami youtube kommentben hogy ez egy AC mod Batman harcrendszerrel megspékelve, tényleg sok van belőle mindkét játékból az biztos.