• Szefmester
    A faterom egy kereszteződésnél csapták el. Ő ment a menetirány szerinti jobb oldalon a kereszteződésben a 2x2sáv+járdasziget középen terepen, míg a gázoló bal kéz felől suhant felé, szinte lassítás nélkül a belső sávban, és nem 30kmh-val. Túlélte, pedig nem egy akrobata és reflexbajnok az öreg. Tény hogy sokat volt kórházban vele, meg itthon tápon de túlélte. Ohh.. és még valami.. elvileg a sofőr szemébe sütött a nap mert alkonyat volt és keletről nyugatra tartott... szabályos volt? Nagyon nem.. ugyanis nem a látási viszonyoknak megfelelően közlekedett, ahogy a kereszteződésnél a túloldali zebrán is lassítás nélkül ment át.

De lássuk a mamócát máshonnan. Nagymamám csak simán eldőlt a lépcsőn, karját törte, én kétszer magasabbról gurultam le ugyanazon a lépcsőn, és pár zúzódáson kívül más bajom nem lett. Biztos csaltam... de lehet hogy csak az időskori csontritkulás is közre játszik a dologban nem? Végezz el egy mókás kísérletet. Tegyél egy tojást ecetbe fél napra, egy másikat meg kalciumos pezsgőtablettás cuccba azonos időre. Meg legyen egy harmadik kontroll tojat.. most nézd meg melyik visel el nagyobb erőhatást mielőtt feltörne. ;)

Én pedig ezek szerint rendkívüli módon gyorsulok néha a bringámmal, mert az az autó aki megnyikkanó kerékkel indul mellettem a lámpánál még át sem ér a kereszteződésben mikor én már majdnem félgázzal tekerek... és az én maxom nem 30-40kmh.. de mire elérem a maximumom már haladtam vagy egy kereszteződést.