Viszaolvasva a topic elmúlt néhány oldalát értelmetlennek tartom a további nyitvatartást - egymást meghallgatni képtelen társaság folytatja itt napok óta egymás gyalázását.

Szálljatok magatokba egy kicsit.
  • Balumann
    #177
    Számos hibába beleesel és a következtetésed már teljesen hibás a betegségekre vonatkozóan. Az egyik, hogy lekorlátozod a betegségek okait, ez az egész ennél sokkal összetettebb, és nem lehet ennyire általánosítani sem.
    Az odáig oké, hogy a sportolás, a tudatosabb táplálkozás (bár én főleg arra gondolok, hogy változatosabb étkezés, és kerülni például a mű, pl. gyorséttermi meg hasonló kajákat, kólát, kávét, stb.), a stressz kerülése sokat számít az immunrendszer szempontjából. Ezek hiánya is sok problémát okozhat, illetve egyén függően persze bizonyos táplálékokat is érdemes figyelni, hogy mi az, amik érezhetően rossz hatással vannak.

    De azoktól a betegségektől, amikre a védőoltásokat kapjuk, lehetsz akármilyen egészségállapotban, csakis az véd meg, ha az immunrendszered már ismeri, és egyből tudja hogyan kell reagálni rá. És lehet, hogy te kihevered valahogyan, mert egészséges vagy, de tőled elkapják 30-an, akikből 20-an beledöglenek, és terjed tovább, akkor az egyáltalán nem jobb helyzet, mintha beoltottak volna téged, és te sem szenvedtél volna tőle.
    Az influenza annyiból más, hogy abba nem szokás belehalni, tünetei viszonylag jól kezelhetők, és ha jól tudom sok különböző vírus van, nem jó mindegyik ellen a védőoltás sem. Főleg olyanoknak célszerű beoltani, akik munkájukból adódóan nagyon nem jó, ha elkapják, vagy nincsenek olyan egészségü állapotban, hogy viszonylag könnyen kiheverjék.

    Ezt a kevesebb hús meg sohatöbbé tejet már több ismerősöm végigjárta, és rájött, hogy hülyeség volt. A tej az nagyon egyénfüggő lehet, úgyhogy azt nem lehet általánosítani, én rendszeresen iszok (szőlőcukorral keverve :P sporthoz nagyon jó, és tejtermékeket is imádom, a kevesebb hús meg nem tudom mihez képest kevesebb, de így az is baromság szerintem.
    Az a baj, hogy hiába beszélgetünk róla, nem nagyon fogsz tudni meggyőzni arról engem, hogy ez egyrészt nem egyénfüggő, másrészt nem placebo hatás.

    Az oltásellenességed az viszont teljesen butaságon, hibás következtetésen alapszik, nagyon felelőtlenség (főleg, hogy másokat is hülyítesz vele). Hiába várod el, hogy ne hülyézzenek le a többiek emiatt, mert tényleg az vagy.