World Rally Chamionship 4 PC verzió
-
Screenracer #12 Elővettem a Colin 2-őt, hogy kicsit felfrissítsem az emlékeimet, amik az eltelt évek alatt igencsak széppé tették ezt a játékot. Mellesleg a 2005-öt is. Se grafban, abban főleg nem, de még élményben sem múlta felül ezt, sőt. A pozitívum, hogy elindult W7 alatt, de nem igazán tudtam a cockpit áldásait élvezni, mert egy kicsit lapos volt a 16:9-es monitoromon. De ezen még túl lehet tenni magunkat. Szóval a graf legfeljebb akkori szemmel volt szép. Ma egyenesen szar. A "fizika". Na az abban se volt. Az első Finn szakaszon végigmentem full gázon. Az FFB. Kavicsos úton volt valami folyamatos "fake" rázás, de mikor beértem az erdei részre tök sima lett. De ez akkoriban jó volt. :D
A WRC 4-nek sincs sajnos FFB-je, néha érezni némi ellenállást ellenkormányzáskor, de a kerekek felől semmit. Viszont itt jön a bökkenő, mert ezzel nem lehet full gázon végigmenni egy szakaszon. Azért mert trükösebbek, fantáziadúsabbak-e a szakaszok azt nem tudom, de jobb feelingje van mai szemmel, mint a Colin 2-nek az biztos.
Grafra nem a legszebb az biztos, de például az rF2-őt ez is veri. :)
Összességében ez is árkádjáték és a Colin is az, meg a Dirt sorozat is az. A Dirt veri ezt grafban, de másban annyira nem egyértelmű.
Sajnos ez is meg az is banánra van optimalizálva és ez mindenhogyan szégyen, ha azt nézem, hogy ha árkád is, mégiscsak autósjátékokról van szó és az FFB-s kormány se ismeretlen vagy ritka manapság. Tehát vehetnék a fáradságot és a kormánnyal rendelkező játékosoknak is kedvezhetnének. :) Visszatérve a megjelenésre nekem teljesen zökkenőmentesen fut full grafon. Fps-t nem néztem. Maj d azt is tesztelem, alkalomadtán.
A lényeg ezek után, hogy mindkét játék full árkád és ami ezen felül maradt az meg izlés dolga, azon meg nem érdemes vitatkozni. Van akinek ez jön be és kész. Mondjuk nekem is ez tetszik jobban, mert ez az európai rally közelebb áll, mint az a gymkana baromság. Tehát sajnos még mindig várnunk kell egy igazán jó WRC adaptációra. ;)