203
World Rally Chamionship 4 PC verzió
-
#43 Olyan DFP-m nekem is van, kozvetlen a G25 elott vettem, talan 2 hetet hasznaltam:) Most az az aranytartalekom. Remelem sose fog kelleni... -
#42 En sokmindent megveszek, ami erdekel es tetszik (csak autos cuccok), de veletlenul meg nem sikerult megvennem semmit;) -
#41 Egyre viccesebb ez a forum, most mar se a normal hosszukotojelet se az idezojelet nem kezeli le:D -
#40 :)
Ahogy varhato volt, valoban csak az „immersion” effekteket kezeli le, vagyis driverben kell felhuzni a Spring/Damper parost.
Igy logikus hogy a kozvetlen kerekrol es a felfuggesztes geometriarol erkezo eroket/effekteket nem szamolja.
De hat autosjatek, nem szim, a tobbseg nem kormannyal myomja, igy boven jo az FFB-k kozos „nyelve”:)
Igy hogy van „FFB”, erdemben is ki tudtam probalni, olyan amire szamitottam. Hasznalhato, jatekos kategoria, WRC-sebb mint a DIRT3 (de hat az nem WRC, hanem terepautos jatek:P).
Csuszasokra ez talan jobb, de a Codies szamolja a felfuggesztest, ott van rendes FFB, igy az meg kezelesre jobb (de ott meg szar a cockpit meg a menu:P). -
#39 Ja és inkább a WRC 2-s autókat ajánlom mint a WRC-t.
elég nagy különbségek vannak autó és autó között gyorsaságban, nem hiszem hogy meg lehet online verni WRC-ben egy Citroen-t egy VW-nel, megpróbáltam, aszfalton nem ment. -
#38 :))
tudtam!..tudtam hogy jössz (így legyen ötösöm). :))
Én most online időkre megyek, mert az irányítással már megbarátkoztam...bár le kellett vegyem a nagykerekes momo-t, és feltettem egy ilyet:
Mert a nagy kereket képtelenség gyorsan forgatni, elfogadta a fanatec pedált is, bár elég hülyén kezeli le...még szerencse hogy semmit nem számít.
Neked megmondom őszintén véletlenül vettem meg..néztem a isthereanydeal-n a friss árazásokat, és kíváncsi voltam a 25% kuponnal jobb-e az ára, mint a tökmindegy melyik oldal akciós ára...hagytam elmenni a paypal-g hogy meglássam mennyi az forintban (lustaság ugye..), itt volt egy snittem, és mire képet kaptam megköszönték a vásárlásom
éjszakás voltam, szal van némi mentségem :DD
De végül is nem bántam meg, már leírtam miket gondolok róla, de amivel több órát eltöltök azt nem nevezem rossznak...márpedig a steam szerint ez a 13. órám.. :) -
#37 Mar eleg regen terepeztem autosjatekkal, gondoltam most kiprobalom.
Kezdesnek megvettem a Dirt3-at, olcsoert, volt Codies bonuszom:P
A kinezettel es sebesseggel nem volt gondom, pedig nem mai darab a gep.
De a szokasos Codies/konzol stilustol mar falramaszom:
- eger nuku
- k*rv* sok gombnyomogatas az idiota menurendszerben amire tortenik valami
- cockpit van, meg jo is lenne, de szokas szerint hatul van rossz FOV-val (mar belefaradtam hogy minden evben, minden programjukat elgagyizzak:/)
- 2 perc jatekhoz 4 perc agyrem kotelezo videok, szovegelesek, menuk, gombnyomaogatas, pont osztogatos animacio stb.
- alapbol a kormanyzas es az FFB egy foss (de legalabb van:P)
Ami pozitiv, hogy az F1-gyel ellentetben, be lehet allitani az FFB-t normalisra, ki lehet kapcsolni a FFB holtjatekot, lekezeli az erossegallitast, a csuszas erzes allitasat es hasonlok.
Es akkor WRC4:) Meg egyiket sem probaltam, ez az elso.
A kormany kezeles egy vicc, a bill/gamepad melle szerintem opcionalisnak kerult bele:
- lehetettlen kikapcsolni a deadzone-t
- a linearitas beallitasa bugos es/vagy szar
- 2013-ban nics FFB - WTF :DD (Driverbol meg nem probaltam, de ha csak onnan mukodik, akor mar regen rossz:/)
De legalabb van cockpitnezet, es a masodik, a kozelebbi hasznalhato.
Egyeb velemeny meg nincs, mert amig nincs FFB addig erdemben semmi ertelme vele foglalkozni... -
#36 Dirt 1 physics moddal jó volt. Nem értem hogy többen miért hozzák dirt3, vagy dirt2-őt példának, gymkhanas baromságok, nem sok köze van a rendes rallyhoz...
Nekem pl a wrc3 és ennél is átjön a rally feeling -
TheBossbuster #35 Nah akkor a Liverpool hazai meccse után ki is próbálom!:)
Kíváncsi vagyok a 8800 gts hogy fog megbirkózni vele,bár eddig még az Arma 3-at is mozgatja akkor evvel sem lesz baja.
Szeretem én is a játék játékokat,c
de az a tavalyi ratyi kezdoképernyo nálam kiverte a biztosítékot már az elején.
Meglátom milyenek a szakaszok,lehet én is el leszek néha vele és nem fogom sajnálni a foglalt 5 gigát! -
#34 igen, szimulációról nem beszélünk, mert ez autós játék :)
...ha szimként tekintenék rá, akkor lehúznám.
Autós játékként viszont el vagyok vele...kb. mint a Nascar 2013.
Úgy néz ki fejlődöm, 10éves szimes múlttal rá kell jöjjek, hogy nem kapom meg azt amit szeretnék, tehát autózni pályán kell, számítógépen meg játszani. :))
szimben nem használok ilyen ffb beállítást a kormányhoz. De szóval visszatérve a játékhoz, el vagyok vele, a pályák meg tetszenek, nem tudom hangsúlyozni hogy imádom a szűk pályákat, ahol trükkös kanyarok, és jó helyen elhelyezett fák vannak.
Az AI-t fel kell emelni hogy jó időket fusson, és szakaszt nem újrakezdeni, mert ha nincs idő megjavítani a járgányt, akkor élmény bszakodó váltóval, elgyengült motorral vergődni....a futómű-fék az elsődleges javítás szempontjából....mivel az irányítás elég tégla, legalább minden sarka meglegyen.
De autós rally játékban, ez teljesen elől van, és a Dirt előtt mindenképpen, nálam. -
Screenracer #33 Hogy ne a CARS topikot offold szét.
Arra, amire ez készült bőven jó ez a graf.
Egyébként nem értem miért kell mindenben a szimet keresni.
Ez a negyedik rész. Három rész árkád volt. Valaki komolyan azt hitte, hogy ez majd szim lesz? Olyan mint az F1 2013. Az is már negyedik rész a CM-től. És? Szim lett? Nem. A játék hibája? Nem. -
Screenracer #32 Hogy ne a CARS topikot offold szét. -
#31 szimuláció???:DDD -
TheBossbuster #30 Ezt a beállítást ajánlod a legélethűbb vezetési szimuláció eléréséhez?:)
Mert akkor ahogy lesz ido evvel a beállítással tesztelem!
Üdv -
#29 Én nem sokszor értettem veled egyet, eddig:) -
#28 Haha csak csináltál topicot a mobil grafikás majd DLC-ben megjövö fizikai engines szuper duper gaménak:DDD
Na röviden ekkora foshalmot mint ez...... -
TheBossbuster #27 Ja és az Rfactornak is van Rally módja,az is egész jóra sikeredett!
Rally World 4.0(külföldi)
rallyfactor.hu (magyar) -
TheBossbuster #26 Rally szimulációnak ott a Richard Burns Rally én is avval nyomom!
Rallysimfans.hu ról le lehet tölteni az új pályákat (torrent) feltelepít és online ingyen lehet játszani!
Annál nagyobb fíling nem volt és nem is lesz szerintem még sokáig,max ha kiadják a második részt!
Ezt még nem próbáltam,de a videók alapján hasonló mint az ezzelotti részek,de ha tévednék és jó lesz a fizikája akkor nem uninstallálom rögtön.
Lényeg az érzés,vagy jön vagy nem!Eddig nem jött,de remélem az ideivel majd ez megváltozik,ha nem akkor kiadhatnak még 50 részt akkor sem lesz jobb.
A Dirtnek meg semmi köze a Rally-hoz,max az 1-ben volt pár jó szakasz,azt azóta csak egy nagy parasztvakítás!(ahogy ez is az volt 3 részen keresztül,de legalább rally szakaszok vannak benne)
-
Screenracer #25 Miért? A Mecsek rally-n például, hány útvonalon vannak a szakaszok kijelölve? -
Timbu #24 Mondjuk a szakaszok folyamatos ismétlődése nemcsak ebben a játékban zavaró: Dirt 3 finn rally térképe. -
Screenracer #23 -
Screenracer #22 -
#21 Sztem ez a játék már csak az auszi pályák miatt érdemes a topikra.
Végre egy odafigyelős rally.
Az autó irányítása nyilván nem szimes, elég sok szimem van, valamiért most mégis egész hajnalba (csúszott a MotoGp időmérője amiért felkelltem :D ), és délelőtt ezt játszottam ami azért nálam már jó pont.... még így is hogy az FFB még hiányos..nálam most:
-
Screenracer #20 Nincs olyan topik, hogy WRC series, én legalábbis nem találtam olyat. :)
Egyébként mi a problémád? Arra találták ki a fórumot, hogy ott vitatkozzanak vagy mindenki elmondja a véleményét, még te is. Az a fórum, ahol mindenki egyetért az unalmas és semmi értelme. -
#19 Nem is értem miért nem vonatták még össze egy WRC series-re és ott elférne ez a huszonpár hozzászólás amit megél ez a fos! -
#18 Nem, mert akkor az azt jelentené hogy pozitív irányba fejlődnek.
A valóság viszont azt mutatja hogy nem így van.
Komolyan, nekem még a 3 tetszett is, (számomra) élvezetes arcade cím volt.
De ez.. ez komolyan mi a halál? Pocsék az irányíthatóság, ocsmány undorító hányadék a látványvilág, a hangokat nem is említem mert azok eddig sem voltak a toppon.. -
#17 ja tuti volt ennek anno topikja emlekszem, minden evben szidjuk egy par hozzaszolas erejeig. -
#16 En is mindig ezt kivanom, jo magyar szokasos hozzaallassal, hogy menjenek mar csodbe, adjak mar fel. mintha valami burokban elnenek es soha semmilyen inger nem erne oket a kulvilagbol, mi is az hogy videojatek :)
Amugy feltettem a dirt 1-et, hogy valoban szebb-e a grafikaja, ami ket evvel az elso wrc jatekuk elott jelent meg. Sok helyen tenyleg szebb joval. Viszont ahhoz kepest, ez rbr fizikaval rendelkezik, meg igy is.
Tullendulve a lent felsoroltakon.(csunya, szar fos) Csak engem idegesitenek a rovid palyak, es a folyamaos szakoszok ismetlodese? Annyira sose melyulok el benne, de pl mintha egy az egyben megegyeznenek pl a tavalyi vagy tavaly elotti palyareszek is, nem?
(Ocska fos sg kereso, nem talalja meg a topikot wrc szora, ezt is hasonlo hozzaertok keszitettek anno) -
mester1987 #15 Oh my fucking god :'(
DiRT 2 4ever :P -
#14 Az FFB hiánya elég gáz, controller profiler-ben lehet állítgatni valamit, de ezt javítani kell mindenképpen.
..de egyébként nálam rendben van, irányítást is be tudtam lőni, van használható belső nézet, és jó szűkek a pályák...valamint nincs(!) az embernek az az érzése hogy végtelen lóerő van alatta.
Nálam full beállításon gyorsabb mint a Dirt 3 full beállításon, az olyan 60-70, a WRC4 meg vagy 88, vagy 99 fraps se tudja.
Kicsit emlékeztet valamire ez a játék, a szűk kanyarjaival...de nem tudom melyik játékra.
Na mindegy, a lényeg hogy nincs ezzel komoly baj, és nem kell kikapcsolni a Vsync-t, ablakban kell futtatni és duplázza a képkockát.
A kormány beállításához elég segítséget kapunk, ffb meg úgy sincs egyenlőre.
amiben sztem több-jobb mint a Dirt3:
1: -Dirt3 minden indításkor kicsit gagyi nekem, de ez legyen a saját problémám.
szal:
1: szűkebb pályák
2: jobb belső nézet
3: jobb és gyorsabb grafika
4: valamivel jobb és részletesebb setup
5: szebben törik
6: karrier mod, pl: a szakaszok végén a sok egyforma duma mellett a kezdők kapnak néha tippeket az autó beállításához. +gyenge autók->erős autók.
motorháztető nézetből jóval egyszerűbb a játék, de belső nézetből nehezebb, sajna a 3 monitoros támogatását nem tudtam kipróbálni.
Amiben kevesebb mint a Dirt3:
- nincs patch
na jó szal:
1: FFB...bár ott is egy nagy kamu, de legalább ráz.
2: kiforratlanság, grafikai téren főleg, pl. a Totti által említett vízfelverődés, de van még mit csiszolni a terepen.
..
kép:
30 euro-t megért, ha lesz hozzá ffb. -
#13 asszem nem véletlen nem volt topikja ennek a, hmm, hogy is mondjam, játéknak... -
Screenracer #12 Elővettem a Colin 2-őt, hogy kicsit felfrissítsem az emlékeimet, amik az eltelt évek alatt igencsak széppé tették ezt a játékot. Mellesleg a 2005-öt is. Se grafban, abban főleg nem, de még élményben sem múlta felül ezt, sőt. A pozitívum, hogy elindult W7 alatt, de nem igazán tudtam a cockpit áldásait élvezni, mert egy kicsit lapos volt a 16:9-es monitoromon. De ezen még túl lehet tenni magunkat. Szóval a graf legfeljebb akkori szemmel volt szép. Ma egyenesen szar. A "fizika". Na az abban se volt. Az első Finn szakaszon végigmentem full gázon. Az FFB. Kavicsos úton volt valami folyamatos "fake" rázás, de mikor beértem az erdei részre tök sima lett. De ez akkoriban jó volt. :D
A WRC 4-nek sincs sajnos FFB-je, néha érezni némi ellenállást ellenkormányzáskor, de a kerekek felől semmit. Viszont itt jön a bökkenő, mert ezzel nem lehet full gázon végigmenni egy szakaszon. Azért mert trükösebbek, fantáziadúsabbak-e a szakaszok azt nem tudom, de jobb feelingje van mai szemmel, mint a Colin 2-nek az biztos.
Grafra nem a legszebb az biztos, de például az rF2-őt ez is veri. :)
Összességében ez is árkádjáték és a Colin is az, meg a Dirt sorozat is az. A Dirt veri ezt grafban, de másban annyira nem egyértelmű.
Sajnos ez is meg az is banánra van optimalizálva és ez mindenhogyan szégyen, ha azt nézem, hogy ha árkád is, mégiscsak autósjátékokról van szó és az FFB-s kormány se ismeretlen vagy ritka manapság. Tehát vehetnék a fáradságot és a kormánnyal rendelkező játékosoknak is kedvezhetnének. :) Visszatérve a megjelenésre nekem teljesen zökkenőmentesen fut full grafon. Fps-t nem néztem. Maj d azt is tesztelem, alkalomadtán.
A lényeg ezek után, hogy mindkét játék full árkád és ami ezen felül maradt az meg izlés dolga, azon meg nem érdemes vitatkozni. Van akinek ez jön be és kész. Mondjuk nekem is ez tetszik jobban, mert ez az európai rally közelebb áll, mint az a gymkana baromság. Tehát sajnos még mindig várnunk kell egy igazán jó WRC adaptációra. ;) -
#11 Ez szép beszéd volt. Most akkor vedd le a szemellenzőt.
"látszik hogy csak a grafika érdekel" - őersze hogy érdekel, és ha a sok éves Dirt 2-3 közelében sincs akkor nincs miről beszélni
"a Dirt 3 egy szar játék" - szerinted
"Hol van a rally feelingtől?" - mondjuk ott ahol a WRC 1-2-3-4 sose volt. Dirt 3 fizikában, audió vizuális hatásokban, kidolgozásban, rally feelingbe fényéveket ver a WRCre.
"Nem mondom,a WRC 4 is messze van tőle, de egyik játék se jobb a másiknál." - ez nem igaz
"Ha nem vártál sokat a WRC 4-től miért próbáltad ki?" - mert vártam valamit, bár a milestone minden évben képes alulmúlni önmagát
"A kicsinek se tudsz örülni... túl sokat akarsz... nem gondolod?" - minek kellene örülni? grafban ócska, hangokban kínos, fizikában 0a, kidolgozásokban fapados. Annak örüljek hogy vettek WRC liszenszet?
"Nem 1998-at írunk,amikor még igényes játékok jelentek meg...... itt minden csak a szar pénzről szól,cserébe meg kapsz egy rakás hulladékot...." - ez egy oltári nagy baromság... -
WinStar #10 látszik hogy csak a grafika érdekel,többnyire a graikát ócsárolod,és a Dirt 3 egy szar játék :D Hol van a rally feelingtől? :D Nem mondom,a WRC 4 is messze van tőle, de egyik játék se jobb a másiknál. Ha nem vártál sokat a WRC 4-től miért próbáltad ki? A kicsinek se tudsz örülni... túl sokat akarsz... nem gondolod? Nem 1998-at írunk,amikor még igényes játékok jelentek meg...... itt minden csak a szar pénzről szól,cserébe meg kapsz egy rakás hulladékot.... -
#9 Ha így haladnak vele olyan 7-8 rész és talán végre elérik az ezer éves Colin 2 szintjét!
-
#8 Indul a menet. Kormány beállít, start race.
30 fps és irgalmatlan szaggatás, diavetítés. Itt valami nyiván nem jó. Nem is volt, hisz én galád módon, első dolgom az volt hogy bekapcsoltm a vsyncet. Ez úgy tünik a az olaszoknál más hatást ér el, mint ahogy az a játékiparban megszokott.
Jó akkor kikapcsoltam. Már a menüben szétesett a kép, de nem baj, legalább túlléptünk az akadós 30 fpsen. Akkor újra verseny. És indul és WTF. Nincs FFB. Bazdmeg, vagyis valami van, de még boxon is erősebb volt. Lehet hogy azért mert G25 driver van fent Fanatechez ( ami amúgy szponzora a játéknak ami az induló képernyőn látható is ). Sebaj, gyorsan felcsaptam a gépre egy fanatec driver.
No akkor harmadjára indulunk, vagyis indulnánk, mert így most a kormányt joynak ismerte fel. Sebaj, talán jó lesz. Akkor most már tényleg mennék 10 métert... indulunk. 1-2-3-4 méter. Alt F4. Ez bazmeg tényleg kontroller emulálsa kormánnyal. Akkor Fanatec driver le, G25 fel, azzal legalább lehet valamit kezdeni.
Pálya tölt, indulás. Mentem egy fél szakaszt. A játék a 60 fps közelében sincs. Akad, szaggat. Ugrál a frém 60 és 50 közt össze vissza. Teljesen játszhatalan + ronda. Néztem egy esőse versenyt is, amire véletlen bukkantam de ha én köpködném a szélvédőt akkor is igényesebb látvány lenne, mert ezen semmi effekt nem volt. Vízátfolyás? belementem, az ablaktörlő a csont száraz szélvédőt törölte 10 mpig.
Borzalmas, a fizika nevetséges aszfalton olyan szinte gyors és ragasztó, hogy nem bírom időben fordítani a kormányt!, a grafika ronda, a játék játékként alkalmatlan a játékra. A szokásos Milestone szenny, hozzá nem értőktől azoknak akiknek semmi féle affinitásuk sincs az autós játékokhoz és az igényes videójátékhoz.
Elcsesztem 3 órát megint az életembel ezekre a gyökerekre. Valamit ki kellene találnom arra hogy ilyet ne tegyet többet, mert mindig átbasznak, és mindig jobban. Könyörgöm, menjenek már csődbe! Nincs szükség ezekre.
Utána elindítottam a Dirt 3-at. 3 éves játék, de egy gázfröccs elég volt arra hogy hang terén az egész WRC4et llemossa a színről. Grafikában alázza, igényességgben nem egy liga és fix 60 fps, vsyncel.
Jó játékot ehhez, remélem ez lesz az utolsó bűntett amit ezek elkövetnek és hamarosan máshoz kerül a liszensz, mert ennél bármi jobb.
A játék amúgy ugyan az a minőség mint a MotoGP, semmivel sem igényesebb vagy jobb. -
precise #7 Amúgy ez most ilyen Early Acces verzió vagy mi van? Csak mert mintha a fizikát még nem rakták volna a progiba. Vagy lesz valami Fizika DLC?
Tud erről valaki valamit? -
Screenracer #6 :) Ismerős kép. ;) -
#5 itt egy kép a játékból:
-
ratgab #4 Nem vagyok nagy rally-s, de a 3-ra tavaly úgy rátapadtam, mint a légy a xarra.