• samebadi
    Szerintem többet ér egy fa, mint az a fém ami az erdő alatt van. (lásd avatar)
    Egyre jobban ki vagyok akadva, hogy mennyire tönkretesszük az anyaföldet.

Egyébként meg én is gondolkoztam már ezen.

Esetleg azon, hogy aranyban gazdag helyen (folyó, homok, stb) beleszórom a homokot egy gépbe, ami előtt van egy nagyteljesítményű kamera, scanner, laser, rontgen, fémérzékelő, akármi, és fúvókák.

A gép feldolgozná a látott képet, és minden homokszemet ami az arany színében fénylik egy fúvókával kifújna a többi közül. Ezzel vajon lehetne aranyat "mosni?"

A másik a fémkereső. Egyre komolyabban gondolkozom azon, hogy beszerzek egyet.
    De azt sem akárhogyan. Kellene egy víz alatt működő robot, mint a robotfűnyírók, ami végigpásztázná a terepet olyan helyeken mint pl a dubaii tengerpart, a maldív, seychelles szigetek, görögország, florida. Ugyanis a vízben elég gyakran lecsúszik az emberek ujjáról a gyűrű, és nem is kell több tonna földet megmozgatni.

Állítólag még a balatonon is van annyi arany a strandokon, hogy megérje keresni, már csak annyi hiányzik, hogy a kézi kusza-pásztázást egy automata géppel váltod ki, ami, ha kiegészíted, még ki is "ássa" neked a homokból a gyűrűt, esetleg megnézi neked kamerával, hogy tényleg az arany színét adja-e vissza.

Ráadásul ha kukoricagránátot talál, nem a te lábad robban le.