• MasterMason
    #39
    "Mi vagyunk a rabszolgák??"

    Igen. A hívő ember rabszolga. Beterrorizált haláltól rettegő rabszolga, akit megfélemlítettek azzal, hogy a halála utána örökké tartó fájdalmai lesznek ha nem engedelmeskedik rabszolgatartó uraiknak.

    "Sokáig a mélyen vallásos Európa volt a legfejlettebb kontinens, aztán elvette tőle a szintén vallásos USA."

    Attól függ mit nevezünk fejlettnek, ha azt, hogy még azt sem szabad kimondani, hogy a föld forog a nap körül, hát akkor igencsak nagy problémák vannak. Már megbocsáss, de az usa nem vallásos ahogy az eu sem. Ami amerikát illeti, hogy pont a vallástalan tudósoknak köszönheti fejlettségét, nem pedig a templomba járó zombiktól, akik egy soha senki által nem látott lénytől várnának el mindent.

    "az egyház már nem elég tekintélyes ahhoz, hogy megtiltson egy rakat dolgot - mint régen, pl. a kamatszedést."

    A kamatszedés soha nem volt tiltott, csak a ragszolgáknak. A rabszolgáknak bűnre való hivatkozással tiltották a már akkor is legjövedelmezőbb tevékenységet.

    "igen nagy szerepe volt. Pl. hogy az emberek nem pénzügyi tranzakciókból akartak meggazdagodni, hanem munkából."

    S biztos azért lázadtak ezek a gonosz magyarok is pl a habsburgok ellen, mert ezek a habsburgok és nemesek a munkával és nem pedig a monopollal jutottak gazdagsághoz?

    Bocs, hogy ezt mondom, de te egy álomvilágban élsz, és amikor majd felkelsz, hogy a bilibe log a kezed, akkor gyorsan visszafekszel, mert nem bírod elviselni, nem mersz szembenézni majd a valósággal!