• Elmin
    #217
    Látom itt mindenki "okos".
    Egy biztos akárki akármit is ír le itt az biztos nem az igazság vagy nem a teljes igazság. Szinte mindenki tényként kezeli a saját gondolatát, véleményét és még fel sem merül benne, hogy tévedhet.
    Hogy lehet hitelesen kijelenteni valamit, ha csak egy részét ismerjük?
    Amúgy nagyon tanulságos elolvasni a kommenteket, mert a figyelmes szemlélő egyből látja ki az aki dédelgeti a véleményét, csak azt tartja igaznak és minden más vélemény hamis.

    Hogy mért nem avatkozik bele Isten az életünkbe? Honnét tudjuk, hogy nem avatkozik bele? Honnan tudjuk, hogy bele kellene avatkoznia? Hogyan vennénk észre ha még egy egyszerű természeti jelenséget sem látunk mint hogy fúj a szél. Miből gondoljuk, hogy egy ennél magasabb szintet érzékelni, felfogni tudnánk.

    Az, hogy valakit hiszékenynek nevezünk azzal beleesünk abba a csapdába, hogy már előre elkönyveltük függetlenül, hogy igazunk van vagy tévedünk. A Bibliáról meg bármilyen könyvről, információról sohasem tudhatod, hogy az teljesen igaz, részben igaz vagy egyáltalán nem igaz(ezt csak az mondhatja el magáról aki mindentudó).
    Az, hogy valakit úgy ítélnek meg, hogy olvasták, hallották pár mondatát az butaság.

    Amikor olyan szavakat használunk amiről nem is tudjuk, hogy létezik-e vagy pontosan mit jelent például: pokol, mennyország, halál, túlvilág, jó, rossz az emlékeztet arra, hogy "semmit" sem tudunk.