• Komolytalan
    #41
    "Nem két évente, 3 évente inkább és csak akkor, ha 3 évig folyamatosan a felső kategória alját célzod meg."
    Attól hogy nagy meggyőződéssel írod, csak hülyeséget beszélsz. A felső kategória alja az videokártyában mondjuk 50eFt. Egy 3 éve 50 eFt-s videokártya szintjét ma már hozza a 20eFt-s kártya, amire ugyebár van gari, kevesebbet fogyaszt, és lehetne még sorolni. Az ég világon senki nem fogja megvenni a tiéded 20 eFt-ért, jó ha 10-et kapsz érte. Máris ráköltöttél 40eFt-t - miből fejleszted a gép többi részét?

    "Csakhogy a konzollal összemérve nem kell fejleszteni, ha a konzolos szitnet akarod."
    De, kell, mivel a konzol az rohadtul nem egy középkategóriás gép teljesítményét hozza a megjelenésekor. Hiába van benne egy középkategóriás PC-nek megfelelő HW - a fix HW, a sokkal egyszerűbb oprendszer, és HW közelibb programozás azt eredményezik hogy teljesítményben egy kategóriával fejlettebb gép szintjét hozza. Ez leginkább az XBox-nál volt egyértelműen látható, amikor a 733Mhz-s P3 eleve gyorsabb volt mint PC-ben a 1.5Ghz-s Athlonok, amiknek azonos órajelen is verniük kellett volna. Kellett 2-3 év, mire a csúcsgépek hozták a konzol szintjét. Nem véletlenül 8 év egy konzol életciklusa.

    "Tehát az összehasonlításod eleve elhasal, mert a plusz ráköltés a PC-re nem azt jeleni, hogy a X éves konzolt üldözöd, hanem azt, hogy már 3 év után olyan fejlesztés csinálsz, ami kis túlzással hülyére veri a konzolt."
    Csak akkor, ha eleve egy csúcskategóriás gépből indulsz ki. Vagyis Valve-nál ez a 2000 USD környéki i7, nvidia titan, 16G memória kombót jelenti. Annak a szinten tartása meg nem fog kijönni 3 évente 30-40ezerből.