• MagyaR
    #31
    Igen, de egy konzolos játékot el lehet adni később egy pc-set nem :). Magyarul ha egy kis energiát fektet valaki az eladásokba, akkor a különbözet ami egy konzol-pc játék között van bőven megtérül. Másrészről, ha valaki tud kicsit várni, s nem egyből akar minden játékot újonnan megvenni, akkor használtan jóval olcsóbban be lehet szerezni. Ez az ami a pc-s játékok esetében már nem működik. Kapsz egy kódot általában, aktiválod valamilyen rendszerben (uplay, steam, kutyafüle...), s onnét kezdve annyi.

    Másfelől ami miatt én már nem költök pc-re az az, hogy egyre inkább kihalóban van. Egyre kisebb piaca van, s egyre jobban leszarják a játékkészítők is épp emiatt. Nagy címek van, hogy megse jelennek rá (red dead, last of us, illetve az új gta is ki tudja mikor), vagy ha megjelennek, akkor nagy késéssel vagy borzalmas port formájában. Az meg, hogy pc-n nem csak játszani már nem előny. Kb. egy okostelóval meg lehet már csinálni minden egyebet vagy egy 20-30 ezer forintos használt gépet.

    Sokáig én is pc-s voltam, de egyszerűen egyre jobban ki fog halni a pc-s társadalom. Elég csak megnézni a pc eladásokat. Egyre csökkennek. A hordozható eszközök fogják kb. 10 év múlva uralni a világot (mobil eszközök), s szerintem egynél több új konzolgeneráció már nem nagyon lesz vagy, ha lesz is teljesen más formában. Egy playstation 5, illetve xbox (two?) még biztos lesz, de utána ki tudja.