• Irasidus
    #93
    "Hát ebben tévedsz. Tudatosan vagyok bohóc!
    De inkább bohóc vagyok, mint lúzer!;)"

    Jelen esetben az ugyanaz.

    "Csakhogy nem minden csillag körül látnak infravörös tartományban kimutatható akkréciós korongot, csak a fiatalabbak körül. Azok körül viszont nehéz a bolygókat is megtalálni, merthogy még nem is nagyon vannak. Az idősebb csillagok körül viszont nem látunk por, meg törmelék felhőket, mert már eltüntek. Ennyi"

    Te súlyos tárgyi tévedésben vagy, a protoplanetáris korong és törmelék korong nem ugyanaz, és az utóbbit bizony idős, bolygókkal rendelkező csillagok körül is felfedeztek, lefotóztak már jó pár évtizede... Ezek bizony, üstökösök és kisbolygóövek. Ennyi.

    "Max azt lehet tudni, és itt visszakanyarodok a korábbi gondolatmenethez, hogy a Naprendszert alapul véve rengeteg Holdnál kisebb objektum van és max pár tucat annál nagyobb pár CSE távolságban ezekben az idősebb rendszerekben. Azonban üstökösöket, vagy kis bizbaz aszteroidákat továbbra sem tudunk bennük kimutatni, pláne ennyi!"

    Tudsz olyan okot, ami miatt azt kellene feltételeznem, hogy bizonyos mérettartomány felett ritkák az égitestek? Mert ha nem, akkor ez a részedről - ahogy te fogalmaztál - csak szájkarate.

    "Micsoda? Félreértesz szép szőke herceg, akkora holdja, mint a Földé nem sok van a Naprendszerben sem. Ha sűrűn lenne ilyen, akkor a módszereddel ki lehetne mutatni, de a fent említett egyetlen példán kívül én még nem találkoztam exoholddal."

    A személyeskedéssel nem fogsz okosabbnak tűnni, ugye tudod? A "sűrű" az nem túl egzakt kifejezés, pontosítanád? Emlékeztetnélek, hogy a vita nem azon volt, hogy most sok Hold méretű hold van a világegyetemben, vagy kevés, hanem, hogy a Föld Holdja egyedülállóan nagy, vagy sem a világegyetemben. Állítom, hogy nem, van ennél nagyobb is, meg nyilván kb. ekkora is. Az, viszont sem te, sem én nem tudhatjuk, hogy ez most "sok" vagy "kevés". Ennyi.

    "Keresd meg bagolypajtás, 15 sec-be telik! ;) ... Ó, hát ezt tényleg marha könnyű igazolni! Bármelyik teljes (szűretlen)exobolygókra vonatkozó statisztika jelenleg több óriásbolygót tartalmaz, mint Föld-nagyságút."

    Elolvastam még egyszer amit írtál, nagyon zavaros. Te arról beszéltél, ha jól értem, hogy statisztikai alapon a Hold mérete kivételes. Nincs ilyen statisztika, de ha szerinted van, és csak 15 másodperc, akkor akár be is linkelheted volna. Csak, hát ami nincs...

    "De, ez pontosan a témához tartozik, merthogy innen indult el ez a kis szájkarate mérkőzés, amit én eddig X-0 arányban nyertem. (X olyan természetes számok halmaza amelyekre igaz, hogy X<10)"

    Egyedül te szájkaratézol, én csak kijavítom a tárgyi tévedéseidet, és próbálom megérteni a zavaros írásodat. Most komolyan, van valami amit szeretnél elmondani nekem, vagy csak úgy írsz ami eszedbe jut?