• NEXUS6
    #92
    "Attól nem fogod tudni, hogy mit jelentenek azok a szavak, hogy személyeskedni próbálsz. Tényleg ez egyetlen amit válaszolni tudsz a kritikámra? Tényleg fórumbohóc vagy, és még csak észre sem veszed."

    Hát ebben tévedsz. Tudatosan vagyok bohóc!
    De inkább bohóc vagyok, mint lúzer!;)

    "Attól még, hogy nem látsz egy db üstököst sok millió fényévről, attól még nem változtat a tényen, hogy azok üstökösök, por, vagy gáz, stb. A hiszem ha látom, ma már az óvodában sem divat, a tudománytól meg ez áll a legtávolabb, a tudomány azt mondja: bizonyíts! És van rá bőven bizonyíték. Ennyi."

    Csakhogy nem minden csillag körül látnak infravörös tartományban kimutatható akkréciós korongot, csak a fiatalabbak körül. Azok körül viszont nehéz a bolygókat is megtalálni, merthogy még nem is nagyon vannak. Az idősebb csillagok körül viszont nem látunk por, meg törmelék felhőket, mert már eltüntek. Ennyi.

    Max azt lehet tudni, és itt visszakanyarodok a korábbi gondolatmenethez, hogy a Naprendszert alapul véve rengeteg Holdnál kisebb objektum van és max pár tucat annál nagyobb pár CSE távolságban ezekben az idősebb rendszerekben. Azonban üstökösöket, vagy kis bizbaz aszteroidákat továbbra sem tudunk bennük kimutatni, pláne ennyi!

    "Igen, ez egy módszer, amivel viszont talán eddig még csak egyetlen exoholdat találtak."
    "Ezt még is honnan szeded? Link?"
    Keresd meg bagolypajtás, 15 sec-be telik!
    ;)

    "Nem akkora, hanem arányaiban nagyobbak mint a Hold."
    Micsoda? Félreértesz szép szőke herceg, akkora holdja, mint a Földé nem sok van a Naprendszerben sem. Ha sűrűn lenne ilyen, akkor a módszereddel ki lehetne mutatni, de a fent említett egyetlen példán kívül én még nem találkoztam exoholddal.

    "Ezt könnyű lenne igazolni, melyik statisztikából jön ki? A Nexus6 statisztikából?"
    Ó, hát ezt tényleg marha könnyű igazolni! Bármelyik teljes (szűretlen)exobolygókra vonatkozó statisztika jelenleg több óriásbolygót tartalmaz, mint Föld-nagyságút.

    "Ez megint csak nem a témához tartozik, és amíg bohóckodsz én sem foglak komolyan venni, ugye tudod?"
    De, ez pontosan a témához tartozik, merthogy innen indult el ez a kis szájkarate mérkőzés, amit én eddig X-0 arányban nyertem. (X olyan természetes számok halmaza amelyekre igaz, hogy X<10)
    ;)