• Irasidus
    #91
    "És mondd csak néztél mostanában tükörbe, nagyfejű bagolypajtás! :)"

    Attól nem fogod tudni, hogy mit jelentenek azok a szavak, hogy személyeskedni próbálsz. Tényleg ez egyetlen amit válaszolni tudsz a kritikámra? Tényleg fórumbohóc vagy, és még csak észre sem veszed.

    "Ha azokra a por/törmelék gyűrűkre gondolsz, amit néhány általában fiatal csillag körül detektáltak, mondjuk infravörös tartományban dolgozó teleszkópokkal, akkor persze bizonyos mértékig igazad van."

    Ez megint csak olyan kijelentés a részedről, amit egy másodperc alatt kiguglizhatnál - elég lenen egy Hubble felvételt megnézni látható fény tartományban. Egyébként meg lényegtelen, hogy milyen hullámhosszon látsz valamit, hiszen:

    "Csak ugye egy ilyen felhőből egy adott üstököst, amit szépen mától kezdve elneveztek, meg kiszámították a pályáját, hogy hány évente tér vissza, olyat nem igazán tudsz kiválasztani. Pl rólad is elnevezhetnénk egyet, hiszen van annyi a világegyetemben, csakhogy ugye nem látjuk őket. Egyelőre. Érted ugye!?;)"

    Attól még, hogy nem látsz egy db üstököst sok millió fényévről, attól még nem változtat a tényen, hogy azok üstökösök, por, vagy gáz, stb. A hiszem ha látom, ma már az óvodában sem divat, a tudománytól meg ez áll a legtávolabb, a tudomány azt mondja: bizonyíts! És van rá bőven bizonyíték. Ennyi.

    "Ne fáradj! Tényleg nem fogod fel, hogy egy felnőtt, a témával többé kevésbé tisztában levő emberrel beszélgetsz? Szórakoztató, amilyen dedós módon választod meg a retorikai eszközeidet. Csak tudod felmerül a kérdés, kinek is akarsz felvágni, magadnak? Csak mert rajtunk kívül már nem nagyon jár errefelé?"

    Ha felnőtt vagy, akkor felnőttként kellene viselkedned, és nem csak dobálózni a neked tetsző szavakkal, mint hit, meg paradigma. Nem tudod mit jelentenek, pedig a googli neked is a barátod. De helyette inkább csak bohóckodsz. Akkor mit vársz?

    "Igen, ez egy módszer, amivel viszont talán eddig még csak egyetlen exoholdat találtak."

    Ezt még is honnan szeded? Link?

    "Persze ha általában arányaiban akkorák lennének, mint a Föld Holdja, akkor működne a dolog."

    Nem akkora, hanem arányaiban nagyobbak mint a Hold.

    "De az eddigi statisztikákból az jön ki, hogy nem igazán ez a szitu. De ezres nagyságrendű exobolygó esetében eddig találtak egy db holdat egy meglehetősen szélsőséges pályán keringő Jupiter nagyságú bolygó körül. De még ez sem tuti. És szerencsére itt már vissza is tudunk kapcsolódni a felvetésemhez."

    Ezt könnyű lenne igazolni, melyik statisztikából jön ki? A Nexus6 statisztikából? És még mindig nem tudom, honnan szeded, hogy egy holdat találtak, főleg a szélsőséges pályán keringő Jupiter nagyságú bolygó érdekelne... Az a kép amit linkeltem neked, exobolygó és nem hold ugye...

    "Na erre a kissé dehonesztáló nézőpontra te, mint Micike néni csivavája a roti lábára ráharaptál. Szerintem kár volt a billenytyűket koptatni.
    ;)"

    Ez megint csak nem a témához tartozik, és amíg bohóckodsz én sem foglak komolyan venni, ugye tudod?