• NEXUS6
    #94
    Az a gond, hogy a cikkben keverednek a spirituális/magasabbrendű létezőben való hit, a vallásosság az egyházhoz, felekezethez tartozás fogalmai. Ezek mind egy kalapalá vannak véve és velük szemben azok az emberek, akik a materialista világképben HISZNEK!

    És kijelentik, hogy ahol az utóbbi világnézet hívei vannak többségben, ott kevesebb a bűnözés.

    Hát passz. Csak mert tartok tőle, hogy ugyan Dániában kevesebb az aki felekezeethez, egyházhoz tartoznak, de ez nem automatikusan jelenti azt, hogy az ő világképük tisztán materialista nélkülöz minden vertikálisan struktirált elemet.

    Mellesleg a materialista HIT is lehetővé teszi, a világ vertikális tagozását, csak náluk az ami, a kőnél és a gilisztánál kezdődik nem istennél, a transzcendens világnál, hanem az embernél, vagy más intelligenciáknál, pl UFO-knál ér véget.

    Egy fejletlenebb társadalomban az egyházi intézmények rengeteg olyan feladatot ellátnak, amit a fejlettebben spec szervezetek vesznek át, egészségügy, oktatás, népjóléti oldal. Namost aki pusztán ezekben érdekelt, minden vallási, spirituális töltés nélkül, az a modernebb társadalomban értelemszerűen nem lesz valamely egyház tagja.

    KB ez az amit ez a felmérés, elmélkedés tükröz, és nem a vallásos vs ateisták erkölcsösségét.