Irasidus#61
Vannak rossz kritikusok, akik bizonyára nem olvasták azt amiről beszélnek. Ezeket dilettánsoknak hívják. De vannak jó kritikusok is, akik viszont olvasták, sőt tanulmányozták mondjuk a bibliát. Vagy szerinted ilyen nincsen? Én csak úgy beszélek valamiről, hogy olvastam. Ha konkrétan a bibliáról beszélsz, azt csak háromszor, voltam elsőáldozó, és bérmáltam is. Nyilván fogalmam sincs miről beszélek, igazad van. Hidd el (úgy tűnik az megy neked), vannak olyanok is, akik nem csak tudatlanul pocskondiáznak, hanem valódi okokra, érvekre, és tudásra alapozva kritizálnak. Amúgy most már beszélhetnék konkrét dolgokról is...
A hívőről nem pereg le, ha ha hitét, vallását, egyházát, vagy felekezetét ilyen tudatlan, buta emberek pocskondiázzák. Jelen világból kérsz példát, esetleg a múltból? Kicsit mintha homokba dugnád a fejed...
Azt írod, a hitet nem lehet elmagyarázni, akkor kb. annyi értelme lenne a szónak mint a xubnak. Van ugye Xub, de az nem lehet elmagyarázni... Természetesen ez nincs így, a hitre van definíció, kognitív disszonancia. Ilyet én is átéltem már, igaz akkor 4 éves voltam és Mikulásnak hívnák. Szóval tudom miről beszélsz.
Leginkább arra, hogy készültek abból tanulmányok, statisztikák hogy a tudósok többsége ateista. Googleban keress rá ezekre.