• Szefmester
  #45
  Még hogy az ateisták nem olvassák el a könyveket. Dehogynem.. kénytelenek, mert tudatlanul nem lehet érdemben vitatkozni a hívőkkel. A gond ott kezdődik hogy a hívők oly mértékig hisznek VAKON valamiben, hogy azt a normálisabb helyen őrülteknek hívják.

  A hívő ember az a fajta ember aki bármit képes beilleszteni a saját kis hitének a megerősítésére. Ha démonizálnak valamit és legyőzik azt akkor az ő hite volt erős, ha őt győzetik le akkor pedig a démon valós veszedelem ami ellen csak az igaz hit véd meg, és valamiben bűnösnek fogja találni magát, és megpróbálja majd imákkal és rítusokkal megmenteni az irháját.

  A minap hallottam hogy szentté avatnak két embert is a csodatételei miatt. Bizonyított csodatételek. Fura volt eztán azt hallani hogy az egyik csodatételnél a hívő nővér nem az istenéhez imádkozott hanem ahhoz az emberhez aki szent lesz. Hmm.. volt valami ilyesmi a bibliátokban hogy Más isteneket és bálványokat ne imádj. Nemde? Most ha nem az igaz és egy istenéhez imádkozott akkor bűnt követett el. A gyógyulása pedig ilyen formán nem éppen isteni (pláne nem a saját istenének) csoda.

  beszélsz itt igaz hitről... csakhogy az igaz hitet nem lehet szabályozni, az egyházak és a vallások mégis ezt teszik. Üti a két dolog egymást! Amint abban hiszel amit mondanak neked, máris elvesztetted a szabad akaratod és a szabadságod. Ha pedig nincs szabad akarat akkor csak szolgaság van!

  Az istenetek megbocsátó, könyörületes? Ember olvasd át ismét a kis útmutatód, és kezd el összeszámolni hány embert ölt meg megbocsátás nélkül az urad. Hány ember volt az akinek esélyt sem adott a változásra. Pár embert kiválasztott majd tömegeket pusztított el. Nem egyszer városokat... és mintha egy ízben az egész emberiséget is egy két kivétellel.

  Ha pedig már itt tartunk akkor felmerül a kérdés hogy miért lehet bűn a saját testvérünkkel hálni és gyermeket nemzeni (a ti szavaitokat talán megértitek)? És miért van az hogy ilyen esetekben korcsok fognak születni? Ádám és Éva mondhatni testvérek voltak.. azonos génkészlettel rendelkeztek, ez pedig a klónok és az egypetéjű ikreknél van jelen csupán. Az ő gyermekeikből alakult ki az emberiség.. nofene.. akkor most mi van?

  A vallás és a vakhit az ostoba birka sajátja...