• liberty2
  #23
  Na jó, ebbe nekem is be kell szállnom mert kezd kicsit érdekes lenni.

  A cikk önmagában nagyon érdekes és sok részletben nagyon pontos is. Nagyon jó ilyen cikkeket olvasni. Ami miatt sok mélyen vallásos embernél kiverte a biztosítékot, csak az egyik oldalt vizsgálja a cikk, arra nem teljesen tér ki, hogy milyen a vallások hatása az egyedekre, egyénekre. Hozzáteszem nem is ez a cikk célja, csak van az emberi önzőség ami miatt sokan magukra értik és, ha épp ellenkezik a véleményük akkor máris jön az acsarkodás. Helyette inkább üljünk le és beszélgessünk.

  A vallás az kétségtelenül fontos szerepet tölt be az emberek életében. Én megmondom nektek, nem hiszek felsőbb hatalomban ami az életem befolyásolja. Az életét mindenki maga alakítja ki és a mások interakciójától dől el, hogy az az élet boldog vagy épp sanyarú lesz. Viszont látom és tudom, hogy a vallás az egyfajta menedéket, megnyugvást akar az embereknek adni. Sokunknak van szükségünk ilyen-olyan okokból egy biztonságérzetre ami nem adatott meg. Egy árva gyerek pl sose tapasztalhatja meg rossz esetben a család örömét, de az egyház hasonlót tud neki nyújtani. Viszont ott van a dolog elrontva, hogy a legtöbb egyház kijelentette, hogy csak az az igaz amit ő gondol és ezt ráerőltetik másokra, a hívőkre. A vallásoknak azt kellene oktatniuk, hogyan érhetik el az emberek azt, hogy boldogabbak, stressz nélküliek, gondtehermentesek legyenek. Még csak ismerkedem vele, de a Buddhizmus pl nagyon ilyen. Tanít egyfajta saját világszemléletet, de elfogadja és megérti a többi vallás filozófiáját is. A Buddhizmus leginkább azt tanítja, hogyan alakítsd a környezetedben élő emberek veled való kapcsolatát olyanra, hogy attól te is boldog legyél. Egyszóval a lelki-békét. Ebben nagyon más ez a vallás a többitől.

  Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy a cikk konklúziója helyes mert, ha volt valaki kint az északi államokban, Svédeknél, Finneknél, Norvégoknál akkor azt tapasztalja, hogy valamennyire ott is jelen van a vallás, de nem erőszakosan, nem kötelezően, nem szájbarágósan. Az emberek magukkal törődnek és a környezetükkel. Főleg a környezetükkel. Ezért ott a legkisebb a bűnözési mutató és ők a legfejlettebbek és a leggazdagabbak az európai kontinensen.

  Sok cikkben írtam már, de remélem nem hiába: Az álmom, hogy egyszer a földi emberek ne tegyenek egymás közt különbséget faji, nemi, vallási vagy bármi más különbség miatt. Legyen a különbségünk csak egy újabb szín a világ festővásznán és a sok színből álljon össze egy szép kép. Sokan elfelejtitek, hogy az Európai Unió nem azért létezik mert az olyan igazságos, és mindenkinek jó, hanem azért, hogy megelőzzünk egy újabb, világméretű háborút. Gondolkozzatok el ezen kérlek és így reagáljatok a továbbiakban.