Space Engineers

Katt a képre
  • laci4321
    #7014
    Építs egy transzportot, amivel ki tudsz sugározni az űrbe. Így ki tudsz majd "repülni" legalább egy kis jégért a Ravcor-ról, hogy legyen oxigéned.

    De lelövök pár poént ami a Ravcor-on való sikeres bányászathoz, túléléshez, sőt fejlődéshez kell :)

    1. Nagyon minimális mennyiségű oxigént tartalmaz a Ravcor légköre! Hogy ez miért hasznos?

    Ha építesz Air Vent blokkot a bázisodon kívülre, és bekapcsolod légszívásra, akkor fel tudsz tölteni oxigén tankokat, amiből ki tudsz alakítani egy belélegezhető légkört a bázisodon, vagy épp folyamatosan újratöltögetni az oxigén palackjaidat.

    2. Nem véletlenül adtam meg előre, hogy a Ravcor-nak 1.5G-s gravitációja és 0.73-as a légköri sűrűsége. Nem lehetetlen egyébként még így is olyan hajót építeni, ami kizárólag ion+légköri meghajtással (tehát hidrogén hajtómű nélkül, igen!) képes elhagyni a légkört.

    Ezzel a kalkulátorral és a szerveren levő BuildInfo mod-al (ami kiírja a blokkok tömegeit) meg tudod tervezni a szükséges hajtómű összetételt. Pl. egy olyan kisméretű hajót, amin 20 nagy légköri hajtómű (20 x 2950 kg) és 30 nagy ion hajtómű (30 x 721 kg) van, (hajtómű tömeg = 80 630 kg) ki tudsz reptetni a légkörből 200 000 kg-nyi tömeget úgy, hogy minden magasságban tud lebegni a hajó. Bár ez nem sok, kb. olyan 50 000-60 000 kg marad meg teherszállításra mire a hajót megépíted (egyéb blokkok tömege), de higgyétek el, a 1.5G-s érték nem a véletlen szülötte, tudatosan választottam :)
    Igen, azon a gravitációs szinten már kell gondolkozni, de a feladat igen is megoldható! :)

    tom36: Elmenni csak úgy a Ravcor-ra és berepülni a légkörébe, felkészületlenül, elég érdekes egy döntés Mindegy a leckét megtanultad