-
Sikerül lassan megvetni a lábam a szerver új bolygóján. Érdekes planéta, elsőre nem is gondoltam hogy ennyire változatos lesz. Víz kb. nulla :), így elkezdtem építeni egy víz/jég gyárt, a vaporator mod segítségével, de azt kell mondjam marha sok kell belőlük és irtó sok energiát zabálnak és kva kevés jeget termelnek :) Szal a kihívás megvan, ha jég kell a hidrogén tartályok etetéséhez. emelett ércek nincsenek csak a hegyekben, a sivatagi dűnék közt nincs, így egy hegytetőn vertem tanyát. Mivel az ércek a hegyekben, hegyeken találhatóak a megszokott vízszintes elhelyezésük is megváltozott. Különféle szögekben, változó formákban vannak bent a kőzetbn, sokkal érdekeebb, nehezebb a bányásaztuk mint a megszokott bolygóknál. Másik érdekes dolog a gravitáció és a légkör. A gravitáció hiába csak 0.8 g. a légkör ritkasága miatt az atmoszféra hajtóművek sokkal kisebb teljesítményűek. A fúróhajóm kb. fele, de inkább 40% annyi termehet bír el mint a földön, vagy a marson. Amikor megérkeztem, leszálláskor majdnem pórul jártam emiatt, mind a 10 körmömmel kapaszkodva fékeztem :D Ill muszáljvolt siklani a géppel és úgy felvenni a magasságot, miközben a földön, vagy a marson pl. simán leereszkedhetek az űrből merőlegesen.
Szóval rendkívül elégedett vagyok az új, sivatagi bolygóval. Érdekes rajta az élet, nehezebb sokkal az élet mint a három alapbolygó, de mégis megvan minden ami kellhet. Bár még platinát nem találtam, elvileg az is akad a bolygón. HA megvan a bázisom, elkezdem a nagyobb hajók, harci gépek építését :) Nem mintha nagy PVP menne a szerveren, a legtöbbünk elég békés, de sose lehet tudni, meg amúgy is miért ne :)
Elég sokat melóztam az elmúlt időszakban, a weboldal fejlesztése kissé belassult emiatt, de azért alakult valamelyest. Talán pár napon belül meglesznek az ajánlott szkripteknek az ismertetői, bemutatói. A szerveren szerencsére még mindig többet 1.0 a sim,. mint amennyit nem, ráadásul akármitől kezd el zuhanni, vagy tartósan 0.6-0.8 alá esni, egy rögtönzött restart megoldja és visszaáll 1.0-ra. Ezt kérhetik a játékosok a discord szerón is akár vagy bármikor a fent lévő adminoktól, de ha minden kötél szakad ott a weboldal fórum is. Szal így viszonylag megőrizhető a szerver stabilitás, futási sebesség. Egyre többen vagyunk állandó játékosok, igazából nem is vártuk, hogy 2-3 playernél többen játszanak majd nálunk, elég sok bázis épül, és esténként 4-6 player sem ritka. Egyenlőre nem tudom örüljünk-e ennek, vagy sem :D, hosszútávon minél több a nagyszabású építkezés, annál több lesz a probléma, de majd meglátjuk pár hónap múlva.
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2017.10.20. 10:36:36