#6320Grat a gyors művelethez.
A galiba azért lehetett, mert az m.2-d nem tud PCIex4-gyel menni, ezért SATAIII-mal megy, de emiatt elveszett egy Sata port, gyaníthatóan az első. Legalábbis én erre tippelnék.
Nem tudom, neked mi a horror ár, én megszoktam, hogy a 256 GB-os Samsung-ok 100€ körül mozognak.
Bár épp most vettem valami Patriot 60GB-osat a rokonnak 45€-ért. Adatlap szerint tudja az 500/500 MB/s sebességet.
Ha kaptál vagy tudsz leszedni progit, akkor meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatot használ az m.2-d. Nekem a Samsung progija írja, más progival nem találtam meg ezt az infót.
Pont nemrég láttam egy külső 4 TB-os vinyót 100€-ért. Erről eszembe is jutott, hogy nekem is be kellene cserélnem a meglévőket. 2x 4TB megfelelő raid-ba kötve már elég biztonságos. Egyet nem veszek, mert, ha elszáll, akkor nagyon sok adat száll. Most van a gépben 2x1TB, 300GB, 500GB 600GB + 512GB m.2 rendszernek. És mellette van még 2x1TB külsőm.
Nem mondom, hogy mind tele, de közelítenek, az 500-as meg hibás szektoros, ezért azzal óvatosan bánok. Bár mióta az én gépemben van, azóta nem gyűltek a hibák. 30 fok fölé nem is nagyon mennek. A 2x1TB néha 33-ig, de akkor a szobában is 28 fok van.