Space Engineers

Katt a képre
  • Normen76
    Hali ! Bár én sem vagyok valami tapasztalt játékos, pár kérdésedre megpróbálok válaszolni.
    Azért Spawnolsz valsz üres ibventoryval, mert csak simán kiléptél. Az oxigén elfogyott meghaltál stb.. Kell építeni egy hibernációs kamrát, azt rákötni oxigénellátó rendszerre. HA van áram, és van oxigén, ill az oxigén generatorban elég jég, akkor elvagy akármeddig. Ha így lépsz ki, akkor ugyanúgy érkezel vissza a szerverre, inventorí stb marad. Ha nem így, akkor meghalsz.
    Éledni akkor tudsz saját helyen, ha építesz (vagy sajátodra nevezel, birtokba veszel) orvosi szobát, és szintén energia alatt áll. HA nem kap energiát, nem tudsz ott éledni. Az energia/áram mindenen továbbítódik, elég ha összeérnek, egymásra épülnek a blokkok, az áram átmegy és minden amin keresztül vezérelheted.
    Az alien bázist ahol éledtél anno én is örököltem kipetitől, miután saját bázist építettem, és elköltöztem egy csomó helyre, én is nyilvánossá tettem, hogy bárki használhassa. Volt aki már használta újra, de ő egy nagyon tapasztalt játékos, biztosan rég épített már űrhajót és más bázisokat alapított. Szal szerintem nyugodtan használd a bázist. Mindent amit ott találsz.

Ahhoz hogy máshol tudj éledni, építened kell egy űrhajót és át utazni. Érdemes olyan hajót építeni ami önellátó, van rajta finomító, összeszerelő, felpakolva rengeteg nyersanyag, oxigén generator és 1-2-3 jump drive-ot is szerelj rá, mert a játékban 100 m/s a max sebesség, a bolygók kurva messze vannak (nem is olyan messze igazából, de 100 m/s el utazva 15-20 óra is lehet az út vagy több) egymástól. Jump Drive-val tudsz hiperugrani, több ezer, vagy akár 100 000 Km-et is a kívánt hely közelébe, onnan hamar odaérsz sima hajóval már. HA olyan hajót akarsz ami el tudja hagyni a bolygó gravitációját kell rá atmoszféra hajtómű, pár ion hajtómű hogy tudj az űrben könnyen manőverezni és hidrogén hajtómű, ami a bolygó sztratoszférájában is jól tolja a gépet és ki tudsz szakadni vele az űrbe. Hiper ugrani nulla gravitációnál tudsz, szal odáig el kell jutni. Sok leírás, video van erről a neten, de itt is kérdezhetsz, valaki mindig válaszol.

Zárt térbe történő oxigénellátáshoz kell egy oxigén generátor, jéggel feltöltve és egy szellőztető, ezeket egymáshoz kell kapcsolni összekötő csövekkel, vagy továbbító rendszerrel. A teret be kell zárni, ajtókat bezárni a szellőztetőt bekapcsolni, pár másodperc és leveheted a sisakot.

Szal először kel legy jó bányászhajó amivel elegendő nyersanyagot szerzel, kell egy jó űrhajó ami önellátó és képes jump driveolni, aztán kell bele erős rekator, elegendő energia és elegendő urán. Onnantól oda mész ahova akarsz. Nekem van már bázisom a földön, az alien bolygón, a Marson és a mars holdján. Szal lehet ide oda menni. Sajnos a szerveren eltűnt az alien bolygó és a földszerű bolygó holdja, szal azokra már nem tudsz menni. De az űrben találsz rengeteg hatalmas aszteroidát, azokon is lehet bázist építeni, vagy épp a nagy semmibe is, ahova tetszik. Az űrben könnyebb az let, nincs hova lezuhanni, kevésbé törnek össze a dolgok és sok a jó azsteroida könnyen kibányászható nyersanyaggal. Bár én jobb szeretem a bolygókat. Még valami, kb heteket szoptam azzal hogy minden fúróhajóm összetörtem, mert ha mélyre fúrtam valahogy mindig összetört a széle, felborult, eldőlt, elakadt stb. Végül a többiek felhomályosítottak, hogy lehet a fúróval úgy is fúrni, hogy jobb egérgomb nyomásával használod a fúrófejeket, akkor nagyobb és mélyebb gödröt fúr és nem is szedi fel a cuccot, ha elérted az ércet mehet a bal egérrel fúrás óvatosan. Gy nem lesz baj, és nem akad el a hajó akkor sem ha 100 méter mélyre kell fúrni. Nagyjából ennyit így hirtelen :)