Volt majd két hetem, hogy a hugoméknál laktam, mert ők elmentek nyaralni és van két macskájuk. Ha csak órára megyek fel hozzájuk, akkor szétszedik a lakást 2 hét alatt.
Nekik papíron 200-as netjük van, bár én mindig csak 100/10-est mértem. Lényegében az a százas mindegy is, mert a ping időm jó volt.
A rossz netem meg egy wifi-s hotspot és a hotspot nem szereti a p2p és hasonló kapcsolatokat. Az ftp letöltést sem díjazza, a sebesség megtartása érdekében youtube-on megy mindig valami és így elég gyorsan lejönnek a dolgok.
Ezen kívül a hotspoton rengeteg más kliens is rajta lóg, ráadásul az AP router csak 54Mbit-es és jó régi. Ez sem bírja már. 2 évvel ezelőtt még jól ment.
Ezen kívül még elég sok AP van, plusz a kábeles gépek és ahogy eddig láttam, a hub-ok száma eléggé korlátolt, valamint itt sem igazán lehet nagyobb a sebesség 200-nál.
Nem tartom kizártnak, hogy az 1 szem gateway a net felé nem bírja a terhelést. Az sem fiatal már. De az is lehet, hogy ez a hub oszt ki mindenkit, mert eddig mindig 10.0x.x IP címeket kaptam és az ő IP címe a 10.0.0.1. Persze az is lehet, hogy a többi hub is ebben a tartományban dolgozik.
A hotel meg több, mint 200 szobás.
A kapcsolat típusáról nem is beszélve.
A WoT szerintem folyamatosan kommunikál a szerverrel, míg a SE-t nem tudom, de szerintem nem, az ED meg biztos, hogy nem, ezért kerülök ott is gyakran a főmenübe egy-egy esemény után, mint pl: harc, ugrás, szkennelést követően.
Ha jól értem, akkor te valamilyen scripttel játszadozol, hogy Custom Data-ba kell írogatnod. Ez esetben lehet, hogy a script a ludas.