Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jelenlegi mentés mérete 34 MB. A szerver holnap jár le, be van állítva az automatikus hosszabítás, szóval nem szabad leállnia, de azért szedtem most le a világot, biztos, ami biztos.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A meleg levegőt nem célszerű befújni a házba. Nekem úgy van megcsinálva, hogy elől jön be két nagy ventilátorral és hátul megy ki egy 12-essel (GPU vizes hűtője) és felül két 14-essel a proci vizes hűtője húzza ki. Ha terhelve van a gép, akkor gyorsabban húzza ki, mert a proci hűtői a proci hőmérsékletére változtatják a sebességüket. Így a vinyóknak is jó a hűtésük és az alaplapnak is. Mondjuk alulról is tud beszívni levegőt, mert ott sem zárt. A hátulján a fölös lyukakat meg amennyire lehetett letakartam, hogy falsot ne szívjon onnan.
Egyedüli nagy bajom a gépházzal, hogy föntről nagyon jön be a por. Bár most már csak a finom por tud beesni, mert elszívó szűrőbetétet erősítettem a tetejére. Elöl-alul meg porszűrős rács van gyárilag.
Azért brutál, hogy mennyire észrevehető más játékokhoz képest, hogy a SE nem használja ki a gép képességeit, még mindig optimalizálatlan.
Ha SE-vel játszok pár órát, akkor semmi gáz, emelkedik a szobahőmérséklet 1 fokot. Ha ProjectCars-szal játszom 1 órát, akkor simán 3 fokot is feljebb kúszik. És egy alap 26 fokos szobában azért nem mindegy, hogy 27 lesz vagy majd 30. De inkább lenne 30 és futna nagyon szépen a játék fix 1-es sebességgel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az Aida sajnos nem tud naplózni, szóval leállás után nem lehet visszanyerni a mért adatokat (vagy csak én nem tudtam rájönni mit kéne nyomni, az összes gombot végigpróbáltam 😄 ), pusztán mérni tud, és vezetni egy grafikont. De ha a gép elszáll, akkor a grafikon is oda.
Nem olvastam a fórumot, de köszönöm hogy fáradtál a hozzászólás megírásával, mert tartalmazta a megoldást is! Még az írásod estéjén gondoltam én is rá, legalábbis eddig úgy néz ki hogy tényleg ez a megoldás: Az Aida hőfokfigyelőjét néztem folyamatosan úgy, hogy letettem a játékot az asztalra, és azt láttam, hogy a GPU dióda már 80 °C-nál tart. Ekkor gyorsan kiléptem, nehogy meghaljon nekem megint a gép. Megfordítottam a processzor hűtőbordáján levő ventillátort, hogy ne szívja ki a meleg levegőt, hanem fújja befelé. Még a RAM-ok berakásakor tettem át a borda másik oldalára, hogy elférjenek a RAM-ok, szóval egybevág a probléma kezdetével, hogy azt hittem a RAM-ok okozzák a gondot. A ház tetején levő 2 nagy ventillátort átfordítottam pedig szívásra, így most a ház tetején jön ki a meleg, a processzor és előlapi (HDD hűtő) ventilátor pedig szívják be a levegőt. Már ez a fordítás is elég volt arra, hogy max. 78 °C-on tetőzzön a GPU dióda hőmérséklete. Aztán eltöltöttem 3 órát azzal, hogy kitakarítottam az egész házat, szétszedtem mindent, a processzort is újrapasztáztam. A proci magok hőmérséklete 10-10 °C-ot esett terhelés alatt is és alapjáraton is, a GPU dióda pedig 73 °C-on tetőzik. Úgy tűnik ez már elég neki, ma egész nap tesztelgettem, játszogattam az SE-vel, futtattam stressztesztet, és nem halt meg. Bár a biztonság kedvéért azért még ráállítom az asztali ventillátort is 😄
Vagy amikor épp fúrnék egy kavicsot.
Neadjisten visszadokkolnék a fúróval.
Az NCF baromi gyorsan szétkap egy ZPM szállítót és semmit nem hagy belőle. A leszakadt darabokat is szétszedi és beviszi. Csak arra kell figyelni, ha nincs rögzítve a hajó, akkor előfordulhat, hogy egy-egy leszakadt blokk és fizikai bug miatt megmozdulhat. Ha már nincs rajta hajtómű, akkor az állomás körül galibát csinálhat.
Mivel RAM-ot cseréltél, ezért érdemes lenne a régiekkel is megpróbálni.
Szedd ki a RAM-okat és videokártyát és fújd ki sűrített levegővel a csatikat, meg úgy az egész alaplapot.
Lehet, hogy érdemes a procit is kiszedni, de azt inkább csak végső esetben.
A vinyók kábeleit és csatijait is fújd ki.
A por csúnya dolgokra képes. A régi gépemen kb. havonta kellett le/fel dugnom a sata kábelt a vinyón, mert egy idő után már nem volt hajlandó elindulni sem a rendszer. De az olvasási hibát is ki szokta írni a HD Sentinel.
De érdemes lenne egy CPU és GPU hőfokfigyelőt is feltenni, hátha túlmelegedés okozza a gondot és vészleáll. Ezért nincs hibajelzés és csak hűlés után hajlandó elindulni. Régen Everest volt erre jó, ma már Aida64-nek nevezik. Elvileg képes naplózni, így leállás után is meg tudod nézni az értékeke.
Bekövetkezett amitől minden játékos fél, a gépem igen csak tönkrement. Az elmúlt 3 napban 3-szor raktam újra, egyszer "atikmpag.sys" hibával produkált halálokat, másodjára szintén azzal, a jelenlegi újrarakás után viszont elindulni sem biztos, hogy elindul, miután lefagyott. Ha ilyen ütemben romlik, napok alatt tönkre is megy teljesen.
Az egész akkor kezdődött, mikor az új RAM-ot megvettem bele. 1 hétre rá beadta a kulcsot, akkor újraraktam. 2 hétre rá meg megint beadta a kulcsot, és azóta raktam újra már harmadjára a mai nap folyamán. Konkrétan ha bármilyen játékot elindítok, percek múlva a számítógép meghal. Jelenleg nem is írja ki mi a gondja, egyszerűen lefagy és nem reagál semmire, semeddig. Aztán meg reménykedek hogy egyáltalán induljon már el.
Már minden problémát körbejártam ami csak eszembe jutott, RAM, videokártya, alaplap? De nem jutottam semmivel sem előrébb, csak nyomok vannak hogy mi lehet a gond, de megoldásom nincs.
És őszintén nem tudom mikor lesz pénzem egy szervizre, vagy ha akkora a baj, akkor cserealkatrészre, szóval sajnos ez van, kiestem a körből :/
Úgyis frissítenie kell a játékát is.
Éppen egy hálózati megoldáson dolgozok, hogy távolról, akár automatizáltan tudjak parancsokat adni a hajóimnak 😊 (vagy pl. csak megnyomok egy gombot vész esetén, és odajön sok kis drón, hogy megvédjen 😄)
Ma is építek majd rajta 1-2 órát, de a lényeg, hogy ma 0:15-kor tuti nem voltam bejelentkezve, sem a steamre, sem a g-portalra, hogy szerver update-et nyomjak 😄 Lehet végre bekapacsolt az automatikus frissítés?
Remek, van köztünk aki tud programozni 😊
Ainz: nem tudhatjuk milyen verziót szedtél le, de nálunk tökéletesen megy a játék (az állandóan felbukkanó bugokat leszámítva persze amiket a fejlesztők raknak bele, majd javítgatnak folyton..)
Találtam egy wikit (http://www.spaceengineerswiki.com/Programming), de itt meg sincs említve az oxigén generátor, oxigén / hidrogén tank.
Tudsz egy linket adni?
A script-ek kb. azóta vannak, mióta játszom vele. És elég régóta játszom már vele.
Így a "harmadszorra" igencsak nagy kihagyásokat jelent a kezdések között.
Vagy a wiki-t nézd, azt elég jól szokták frissíteni, vagy a keen fórumot.
Vagy esetleg valami IDE, ami friss és működik is?
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.08. 09:03:36
Szerk.: Vagy inkább az oldal nem jelenítette meg helyesen.
Update folyamatban.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.08. 00:17:04
Meg kellett volna venni, míg olcsó volt. Szerintem nem lenne ilyen gondod. És amíg nem játszottál vele 2 óránál többet, addig visszakérhetted volna a pénzt is.
Ez most azért van mert nem eredeti vagy eredetin se lesz jobb ? Mert ilyen, akkor lehet meg se veszem..
i5 2500k 8gb corsair tuning ram + gtx 770
Eltűnt a szerver 😞
Semmi, csak frissített a steam
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.07. 19:35:08
Javítanak egy bugot, de nem tűnik nekik fel, hogy nem teljesen lett javítva 😄
Yusukee01: Ha megpróbálod azt, hogy átállítod a teljes bázis tulajdonosát Senkire, majd vissza sajátra, az segít?
Bár a listában nem ugrik a megnyitott blokkra, csak a vezérlés van ott.
Én úgy oldom meg a dolgot, már amennyiben rászánom az időt, hogy 2 sorter blokkot teszek rá, az egyik befelé irányító, a másik kifelé.
A befelé irányítóban engedélyezve van minden hogy átmenjen (de nem szív be semmit!), így az NCF bármit be tud szívni maga amit akar az építésekkor. Kb. 1-2 percenként viszont lefut egy timer blokk, ami lekapcsolja a befelé irányítót, és bekapcsolja a kifelé irányítót, amivel viszont már kiszívok mindent belőle. Ez kb. 5 mp-ig fut, aztán egy újabb timer (amit az első aktivált) visszaállítja az eredeti állapotot és indítja újra az 1-2 percet is. Így megvan automatikusan a dolog, csak hát 4 blokk kell hozzá...
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.06. 22:50:13
A megoldás egy szortírozó lenne, ami átküld mindent egy konténerbe. A kérdés, hogy a másik oldalról nem e húz be mindent.
Mondjuk oda is célszerű egy szortírozót tenni, de azon nem beállítani a "Mindent ürít" opciót. Talán akkor nem mennek körbe-körbe az anyagok, de ez nem biztos, tesztelni kell.
Vagy a rendszer egy távoli pontjára teszed az NCF-et, így elvileg oda csak akkor kerülhet cucc, ha ő behúzza vagy, ha minden más tele.
Ha szétszedésre használod, akkor meg manuálisan kell intézni a dolgot.
Mondjuk a szortírozós ötlet sem igazán jó, mert amit ő behúzna, azt a szortírozó mindjárt ki is pakolja. Csak néha kellene bekapcsolni a szortírozót, mikor azt akarod, hogy üres legyen az NCF.
Esetleg írhatsz a script oldalán egy üzit a készítőnek, hátha meg tudja csinálni a dolgot.
Más: Most kezdem beüzemelni a TIM modot. Elolvastam a doksit. Működik is rendesen, de azt nem tudom megoldani, hogy a Nanite Control Factory-ból kiszedje a dolgokat. Erre van valami megoldás?
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.07.06. 10:03:12
Érdekesség, hogy elég egy programozható blokkban lecsekkolni és menteni a scriptet és utána jó lesz a többiben is.
Jelenleg kettő fut, a TIM és az AutomaticLCD. Utóbbinál hiába indítom a időzítőt, amíg nincs csekkolva a script, addig nem fut. Viszont, ha csekkolom a TIM-et, akkor az azonnal elindul és elég az AutomaicLCD-nél az időzítőt indítani.
Azt viszont nem értem, hogy miért állnak meg.
Ma délelőtt feltöltöttem a szerver egyenlegét. Az első nem sikerült, mégis lehúzta a paypal a lóvét. A második sikerült.
Írtam is, hogy gond van. Visszajeleztek, hogy jóváírják. De nem a paypal-en tették, hanem a szerveren. És még kicsivel többet is. Szóval most elvileg még két hónapig futni fog a szerver.
A vilayer-es vackot meg felmondtam, mielőtt azok is elkezdenének kavarni. A pénzem sajnos nem kaptam vissza, hiába reklamáltam, hogy sz@rt adtak el...
A cseten későn vettem észre, illetve ott nem is, csak az üzenetek fülön, mikor visszanéztem, de akkor már leléptél.
Nyitott terminálnál, inventory-nál nem látszik a cset.
Amúgy írtam volna, ha időben észreveszem.
Amúgy nem ráspawnolt, hanem betöltötte a grafikát. Ott van az. Az érc detektor látja is a "semmiben" az ércet.
Ha kilépsz és vissza, akkor megint ott lesz. De esélyes az is, ha kiugrasz 15 km-rel messzebb és vissza, akkor megint megjelenik. 15 km a látótáv.
Ez a hiba előjöhet bármelyik aszteroidánál.
Én meg azon gondolkodom, hogy meg kellene válnom az alaplaptól és procitól. De lehet, hogy az egésztől.
Még utána kell néznem, mennyit buknék rajta és mibe lenne az új.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
De figyelni kell az energia készletedre (uránium), lőszer mennyiségedre, a saját életerődre is, mert survivalban meg lehet halni, stb.. stb... De mindezeket hiába mondom el külsőleg, a SpaceEngineers-t ki kell próbálni hogy meglásd hogy működik. Minecraft-hoz hasonló játék, csakhogy fizikával, és járműépítési lehetőséggel. (járművek, bányászhajók, stb...)
Nem lehet szimplán leírni, el kellene kezdened a játékot, végigmenni a tutorialon. Játszanod vele pár órát, hogy megértsd a lényegét. Vagy nézz gameplay videót, van magyar is néhány. És ha van kérdésed segítünk. De ne kérd hogy leírjunk egy csomó szöveget, amit látatlanban nem is értenél.
Ha nem akarsz elsőre beruházni rá, tölts le egy verziót, ahogy már mondtam is, és próbáld ki azon. A mentést később úgy is át lehet vinni az eredeti verzióba!
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.07.03. 21:45:35
A hajómon elkészült a gyártósor sok finomítóval és összeszerelővel és azonnal elő is jött durván az inventory bug.
Mivel a TIM szeret leállni, holott nincs 30% a terheltsége, így azért tettem mindenhova szortírozót. Ezek azonnal pirosra váltottak, ahogy a TIM átvette az irányítást. És mégis bekapcsolt állapotot jelez a terminál.
Valamint az érceket is szépen elosztotta a finomítókban, pedig ott nincs is beállítva a TIM.
Az mondjuk jó dolog, hogy ettől függetlenül a szortírozón nem megy át más, csak ami be van állítva rajta.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.07.03. 21:37:59
Áttoltam 10 méterre, majd vissza nullra, ami -0,0m lett.
Remélhetőleg hamar javítják.